Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Демократичната левица решава дали ще остане в тройната коалиция

21 Юни 2013 / 12:06:14  Анастасия Балездрова
646 прочитания

Критичното заседание на парламентарната група на Демократичната левица, на което партията ще реши дали ще продължи да подкрепя коалиционното правителство започна в 11:00. То се провежда в изключително напрегната обстановка, след като първите признаци на несъгласие с позицията на партийния лидер Фотис Кувелис по време на снощната трета поредна среща на лидерите на тройната коалиция се появиха още в ранните часове на деня.

Преди малко стана ясно, че той е предложил да бъдат оттеглени от кабинета четиримата министри и заместник-министри, които се подкрепят от партията: министърът на административната реформа Андонис Манитакис, министърът на правосъдието Андонис Рупакиотис, заместник-министърът на образованието Теодорос Папатеодору, заместник-министърът на здравеопазването Фотини Скопули и няколко главни секретари в различни ведомства.

Партията е разделена на три, като най-малко са онези членове, които са за оставането на Демократичната левица в правителствната коалиция. Останалите са раздвоени между оттеглянето на доверието към правителството и подкрепата чрез предоставянето на вот на доверие към него.

Източници от партията опровергаха появилата се в някои медии информация, че заседанието се провежда в много нажежена атмосфера. „Мнозинството подкрепя предложението на Фотис Кувелис да бъдат оттеглени нашите министри и заместник-министри в правителството. Самите те са решени да подадат оставка”.

Според източници на GRReporter дебатите в момента са концентрирани около определянето на бъдещите отношения между партията и правителството. С други думи дали премиерът може да разчита на вота на Демокртичната левица при гласуване на следващите тежки мерки за фискална консолидация и най-вече съкращенията в държавния сектор.

Очаквайте подробности.

Категории: Политика Демократична левица Фотис Кувелис тройна коалиция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus