Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Десетки гърци в центрове за временно пребиваване в Австралия

09 Септември 2012 / 11:09:14  GRReporter
1718 прочитания

Десетки гърци са настанени във временни центрове за пребиваване в Австралия, пише вестник Етнос като се позовава на гръцко издание на островния континент и уточнява, че данните засега не са потвърдени от официални австралийски власти. Става дума за хора, които заминават като туристи, но остават в Австралия, за да търсят работа и да живеят там постоянно. При първа възможност те се изпращат обратно в Гърция.
    В последно време броят на гърците, които заминават за Австралия е нараснал рязко - туристи, емигранти, притежатели на двойно гражданство. Страната е засилила контрола по летищата си и освен билет за връщане, властите проверяват за достатъчно финансови средства за престоя там, а също и за адрес, където влизащите ще отседнат. Ако не може да се посочи нещо от тези изисквания или влизащият си признае чистосърдечно, че идва, за да търси работа, имиграционните власти не го пускат в страната и го връщат обратно за Гърция със следващия полет.
    Властите проверяват и документите на туристите, които вече са влезли в страната и ако са просрочили визата си, ги настаняват в центрове за временно пребиваване преди да ги експортират обратно за Гърция. Само в последно време в Мелбърн над 20 гърци са били настанени в такива центрове. Разбира се, това се отнася за всички чужденци, а не само за гърците, защото Австралия въвежда много строга имигрантска политика.

Категории: Австралия гърци центрове за временно пребиваване имиграционна политика екстрадиране
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus