Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Действаща проститутка със СПИН бе разкрита в Атина

30 Април 2012 / 11:04:58  GRReporter
2862 прочитания

Новината, че руска проститутка е носител на СПИН разклати спокойствието на над 700 мъже в Атина този уикенд. Тя е работила в нeлeгален публичен дом в района на Свети Пантелеймон в столицата. Според полицията тя е упражнявала дейност съзнателно като е била наясно, че е носител на смъртоносня вирус. Органите на властта разпространиха в медиите снимките на Татяна Буктоярова и призоваха нейни клиенти да се обърнат към специализирания Център за борба с инфекциозните болести, за да си направят изследване дали са заразени с вируса на СПИН. В резултат на оповестяването на проблема за по-малко от два дни над 700 души са подали сигнал, че са ползвали услугите на този публичен дом. 15 от клиентите на Татяна и не са ползвали презерватив при сношение и трима от тях са започнали профилактично лечение.

Татяна е родена на девети септември 1990 и идва да работи в Гърция преди година и половина. Тя е живеела в столичния район Галаци и е работила в публичен дом на площада Свети Пантелеймон, който е бил затварян три пъти от службата по опазване на общественото здраве в последните години. Според данните изнесени в пресата тя е знаела, че е HIV позитивна още преди да дойде в страната. Въпреки това, според полицията тя съзнателно е продължила да предлага плътски услуги и то без предпазни мерки, което я прави нарушител в лицето на закона. В резултат на това срещу Татяна е повдигнато обвинение за нанасяне на тежка телесна повреда на към нейните клиенти и разпространяване на разврат.

Случаят и повдигнатите обвиняния към руската труженичка създадоха голяма суматоха в общественото пространство. От една страна стои въпросът как един дом, който е бил затварян три пъти за ниски здравни стандарти продължава да работи. От друга, няма как да не ни озадачи “смелостта” на поредица от мъже, които не ползват презерватив в публичен дом. И не на последно място остава питането: “Това ли е първата проститутка в Гърция, която е носителка на вируса на СПИН или общественото оповестяване на случая обслужва предизборната популярност на сегашния министър на гражданската защита?”

В последните седмици преди предсрочните парламентарни избори министър Михалис Хрисохоидис стана много активен. През 2009 започна като оглавяващ министерсството на защита на гражданите, мина през министерството на развитието и конкурентоспособността и в началото на годината се върна на първаоначалната си позиция. Изглежда, че след като инициира лагерите за нелегални имигранти, той е решил да се пребори и с нелегалната проституция. Потърсихме за повече информация представителите на Центъра за борба с инфекциозните болести, от където да ни обяснят каква е процедурата за откриване на носители на вируса на СПИН и дали това е първият открит случай на заразена проститутка в публичен дом. Ако е имало и други случаи, защото те не са били оповестени както инцидента с Татяна? Очаквайте техния отговор. 

Категории: ОбществоКриминална хроника проститутка Русия публичен дом СПИН Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus