Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live До края на деня Гърция ще има премиер

20 Юни 2012 / 14:06:30  GRReporter
1347 прочитания

В 16:00 днес лидерът на Нова демокрация ще прекрачи прага на президентството, за да предаде на Каролос Папуляс мандата, който му бе даден за да проучи възможностите за сформиране на кабинет и ще получи нов, за да задейства процедурите за това.

Андонис Самарас ще информира президента за програмното споразумение, което постигнаха Нова демокрация, ПАСОК и Демократичната левица за създаване на прзвителство на националното спасение. Веднага след това лидерът на сините ще положи клетва като министър-председател. В президентския дворец вече пристигна и архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним, който ще отслужи клетвата.

В 19:00 Андонис Самарас, Евангелос Венизелос и Фотис Кувелис ще се срещнат със служебния министър на финансите Георгиос Заниас, за да му дадат препоръките си за утрешното заседание на Еврогрупата.

„Георгиос Заниас ще отиде в Брюксел, където ще отнесе посланието, че Гърция има правителство”, заяви малко по-рано лидерът на ПАСОК Евангелос Венизелос. Той допълни, че съставът на кабинета ще бъде обявен до края на днешния ден.

„Демократичната левица реши да даде вот на доверие на правителството”, заяви след срещата си с Андонис Самарас и лидерът на Демократичната левица Фотис Кувелис.

Очаквайте продължение. 

Категории: Политика премиер Андонис Самарас клетва правителство
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus