Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Един загинал и 17 ранени при жестока катастрофа в прохода Темби

26 Ноември 2013 / 08:11:59  GRReporter
1232 прочитания

Жесток сблъсък на лек автомобил, автобус на междуградския транспорт и камион с българска регистрация отне живота на един човек и рани 17. Катастрофата станала около 22,30 часа в понеделник вечер в прохода Темби, в района на тол-станцията.
    Загинал е водачът на лекия автомобил Михалис Зиогас, на 45 години. Според очевидци той се опитал да изпревари автобуса, който се движел по посока Солун, навлязал в насрещното платно и се ударил в идващия от Солун камион. От удара бил повлечен и автобусът.
    На мястото на катастрофата веднага дошли коли на пътната полиция, противопожарната служба и линейки от цялата област Тесалия. Всички пострадали са настанени в болници в Лариса - 13 в Окръжната болница и 4 в Общата болница в града, която в понеделник вечерта не е била дежурна, но е приела пострадалите.     

Сред ранените е малката дъщеричка на шофьора на лекия автомобил, на 6 години, както и още двама птници в колата - най-вероятно съпругата му и още едно дете на семейството. Останалите ранени са пътували в автобуса, пострадал е и шофьорът на камиона, който е настанен в болница и е на системи.
    След инцидента проходът Темби е временно затворен. Разчистват се останките на превозните средства и след това пътят отново ще бъде отворен.

Категории: катастрофа прохода Темби български камион един загинал и 17 ранени неправилно изпреварване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus