Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Един загинал и двама изчезнали след бурята в Гърция

12 Септември 2009 / 09:09:22  GRReporter
917 прочитания

Поройни дъждове и гръмотевични бури заливат от вчера по-голямата част на Гърция. Необичайно лошото време отне живота на един 40-годишен мъж, друг 66-годишен е в неизвестност, леко е ранена една жена, има десетки наводнени къщи и автомобили, затворени са пътища.

Най-сериозно е положението на остров Евбея, където загина един 40-годишен мъж. Той напуснал къщата си снощи, за да поеме дежурството си в полицейското управление, но на път за работа колата му била повлечена от придошлите води на съсентата река. Колегите му цяла нощ го издирваха и рано сутринта извадиха трупа му. Полицията, противопожарната охрана и бреговата охрана продължават да издирват друг 66-годишен мъж, който вчера отишъл да се изкъпе в морето и оттогава е в неизвестност.
Придошлите води на река Лиланд в южната част на Евбея наводниха десетки къщи и една жена е леко ранена, без опасност за живота. В района на Оксилинд водната стихия повлече караваната на един турист от Швеция, който не успя навреме да я напусне. Животът му бе спасен чрез спасителна операция с участието и на хеликоптер Супер-пума.

Най-тежко е положението в районите на селата Василико, Еретрия и Амартинт на остров Евбея, а също и на остров Саламина. От сутрешните часове там е в неизвестност 17-годишен пакистанец. Той работел на платформа за отглеждане на миди и заедно с още 4 свои сънародници отивал на работа с малка лодка. Голяма вълна заляла лодката и момчето паднало в бурната вода. В момента продължава да се издирва от голяма спасителна операция. В Крит поради лошото време е затворен прохода Самария.
Метеоролозите обещават, че и в следобедните часове на съботния ден времето ще е лошо, но през нощта ще започне чувствително да се подобрява.

Категории: АктуалноОбщество
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus