Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Eurobank продава акции за 2 милиарда евро на частни инвеститори

14 Ноември 2013 / 19:11:57  GRReporter
1188 прочитания

Eurobank започна днес процедура по увеличаване на капитализацията си, с която се опитва да събере около 2 милиарда евро. на първия етап тези средства се търсят от частни инвеститеои или от стратегически партньор. Бившата банка на Спирос Лацис не успя да издържи на тазгодишната рекапитализация, не успя да събере необходимите й частни капитали и трябваше да премине под надзора на Фонда за финансова стабилност на Гърция. Предприетата днес нова рекапитализация цели финансовото укрепване на банката, се казва в официалното изявление.
    В момента Фонда притежава 95,2 от акциите на Eurobank. Процедурата бе обявена след приключването на борсовия ден, тя е одобрена от гръцкото правителство и кредиторите на страната, а консултанти са британската Barclays Capital, британския клон на Deutsche Bank и американската JP Morgan.

 

Категории: Eurobank гръцки банки рекапитализация Фонд за финансова стабилност частни капитали стратегически инвеститор
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus