Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Филиалът на Мазда в Гърция фалира

02 Юли 2014 / 09:07:21  GRReporter
1408 прочитания

Тревога е обхванала хиляди собственици на автомобили „Мазда”, тъй като компанията ELMA, официален и изключителен вносител и представител на завода Mazda в Гърция от 1982 обяви фалит и прекратяване на плащанията. Сега съдът трябва да реши дали искането ще бъде прието или не.

Компанията „Mazda - Европа” ще трябва да обезпечи клиентите на ELMA по отношение на резервни части и гаранции, въпреки това много собственици на автомобили се питат дали в действителност са напълно обезпечени и какво ще стане в бъдеще с обслужването на колите им.

Според последния публикуван счетоводен баланс от 2012, групата ELMA е имала оборот от 13 милиона евро спрямо 40 милиона евро през 2011, загуби в размер на 23 милиона евро, собствени капитали с отрицателна стойност 30 милиона евро и краткосрочен банков кредит в размер на 116 милиона евро. Задълженията на компанията към персонала са възлизали на 5 милиона евро.

В официалния сайт на Mazda се казва следното:

Генералното представителство на продуктите Mazda в Гърция принадлежи изключително на групата компании, собственост на семейство Кортесис, което е познато в автомобилните среди от 1936, когато Йоанис Кортесис поема представителството на продуктите на Ford чрез компанията „Стакор”.

Със своята 27-годишна история компанията ELMA в качеството си на официален и изключителен вносител и представител на завода на Mazda в Гърция, продължава реорганизацията на своята мрежа, както и успешното представяне на продуктите на Mazda сред потребителите.

Компанията се опитва и успява да бъде достойна за името, което представлява, а освен това да слага своя собствен отпечатък в представителството на японската марка в Гърция.

Прилагайки на практика принципите за надеждност и качество, компанията е получила сертификат за качество ISO 9001 : 2000 за вноса и продажбата на автомобили и резервни части Mazda, както и за предоставянето на услуги.

От момента на създаването си през 1982, основната й характерна черта е стремежът към съвършенство, която съвпада изцяло с философията на водещата японска автомобилна компания Mazda.

Водена от този стремеж ELMA очерта и следва своя динамичен ход, постигайки впечатляващи резултати. Компанията разполага с мрежа от сътрудници, работещи в 68 обекта за продажба в цяла Гърция, които участват активно в предоставянето на отлични услуги на всеки собственик на автомобил Mazda,

В резултат на това всеки собственик на автомобил Mazda чувства, че избирайки някой от моделите на Mazda вече си е осигурил:

  • Гаранцията за качество на завода Mazda.
  • Пълен технически преглед преди получаването на избрания автомобил.
  • Безплатно покритие на гаранцията, която има неговия автомобил, от официалната мрежа на Mazda.
  • Пълен набор от оригинални резервни части за всеки модел на Mazda.

 

 

 

 

Категории: Мазда фалит официален и изключителен вносител и представител
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus