Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Фотис Кувелис подкрепя СИРИЗА. Може да е следващият премиер на Гърция

08 Май 2012 / 16:05:54  GRReporter
1459 прочитания

“Алексис Ципрас има възможност, ако иска да създаде правителство на левицата с широка парламентарна легитимност и с подкрепата на Демократичната левица”, заяви Фотис Кувелис след срещата си с Алексис Ципрас. Той е категоричен, че трябва да се уважи решението на народа, който е гласувал в мнозинството си против тежките икономически мерки наложени от Меморандума за финансова помощ. Въпреки това настоява Гърция да остане в рамките на еврозоната. "По този начин Демокраричната левица дава своята помощ в усилията да не се стига до нови избори. Това е нащата отговорна позиция в подкрепа на обществото и страната".

Фотис Кувелис може да се окаже следващият премиер на Гърция според информацията изнесена от BriefingNews. В непотвърдената засега новина от официален източник се казва, че неговата кандидатура ще бъде разгледана на среща на политическите лидери в събота и ако няма сериозни възражения, той може да оглави следващия гръцки парламент.

Категории: Политика Кувелис Ципрас СИРИЗА ляво правителство Гърция
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus