Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Г-н „Стани, мирно” от Златна зора член на black metal група

08 Май 2012 / 09:05:41  GRReporter
2459 прочитания

На депутатските банки се готви да седне младежът с бръснатата глава, който по време на пресконференцията на Златна зора нареди на журналисти и репортери да станат прави в знак на уважение към лидера Николаос Михалолякос. Той е трети поред от избраните с бюлетината на партията във втори избирателен район в Атина. Другите двама са лидерът на доскорошната организация, а сега вече партия и неговата съпруга.

Най-интересният факт обаче е, че според публикации в интернет конкретният член на Златна зора е басист на една black metal група. Тя се нарича „Naer Mataron”, а членовете й са от Норвегия и Гърция.

Въпроса за личността на Герменис бе поставен преди изборите от крайно консервативния вестник „Елевтери ора” (Свободен час – б.а.), който подкрепя християнството. Публикацията от 2 май е със заглавие „Михалолякос заплашва Елевтери ора”.

Нейният автор, който се опасява, че един сатанист е на път да влезе в парламента се пита: „Не е ли „Кеадас” човекът с истинското име Георгиос Герменис, кандидат във втори избирателен район в Атина и член на централната комисия на Златна зора? Едно „да” или „не” е достатъчно, за да знаят гласоподавателите за кого точно гласуват. И ако наистина „Кеадас”, който носи обърната пентаграма на гърдите си е кандидат защо не го махат веднага? Какво чакат?”.

От lifo.gr посочват, че Герменис е бил назначен в централната комисия на Златна зора с лично решение на лидера Николаос Михалолякос на последния, 7-ми конгрес на организацията. След това е била повдигната кандидатурата му за депутат и е бил избран с 5 160 гласове.

В древността Кеадас са наричали една голяма бездна до Древна Спарта в подножието на планината Таигетос. Нейното местоположение остава неизвестно и до днес. Според някои тя съвпада с местността „Апотетес” (от апотето – слагам настрана), където тогавашните жители на Спарта хвърляли недъгавите и болнави бебета, за да подсигурят евгениката (подобряването на популацията по законите на наследствеността).

В същото време стана ясно, че на депутатските банки може и да не седнат избраните от електората 21 депутати от партията. Според източници лидерът Михалолякос се готви да поиска от тях да се откажат и той сам да определи кои ще бъдат членовете на парламентарната група. Специалисти по конституционно право твърдят, че това е възможно, стига избраните за депутати да се откажат от местата си.

Друг интересен факт е, че избранниците от Златна зора ще получават само част от депутатското възнаграждение, равно на заплатата на подполковник. Останалата сума ще отива в полза на организацията.

За случката с призива на Kaiadas към журналистите да застанат мирно пред лидера на Златна зора, говорителят на партията Илиас Касидиарис заяви: „Стани, мирно!” е военна команда. Необходимо е хората и най-вече журналистите да се научат да се държат дисциплинирано”.

Той каза още, че резултатите от изборите са били фалшифицирани. „Процентът на Златна зора беше много по-висок. През следващите дни ще стане ясно какво точно се е случило”, заяви той за телевизия Alpha.

Категории: Политика Златна зора депутат hadcore black metal група Kaiadas военна дисциплина Николаос Михалолякос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus