Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Георгия и Андонис Самарас – любов в синьо

20 Юни 2012 / 21:06:56  GRReporter
2845 прочитания

Гърция се сдоби с нов премиер, който поема кормилото на страната е един от най-драматичните периоди в модерната история на средиземноморците. За да разберем по-добре характерът на Андонис Самарас решихме да надникнем в личния му живот и да видим коя е неговата половинка, която е до него вече 22 години в нелекия му политически път.

Андонис Самарас среща Георгия за първи път на митинг на Нова Демокрация в района на Неа Еритреа – богато предградие на Атина в северните покрайнини на столицата. Годината е 1989. Той е на 34 години - обещаващ млад политик с амбиции. Тя е на 24 години студентка, която следва инжинерство и дъщеря на известния по това време индустриалец Акис Критикос.

Баща и дъщеря отишли да чуят речта на Самарас в лятното кино Астерас. Те заели места в най-задните редици и след като митинга свършил, младият политик слязъл от трибуната да се здрависа с привържениците си. Когато стигнал до задните редове, той видял Георгия. Постарал се да се здрависа лично с нея, но тълпата и политическите му задължения, не му позволили да й отдели повече внимание. Въпреки това, тя му направила силно впечатление.

Три дни след митинга, Самарас помолил служителите в политическия му офис да донесат всички снимки от събитието, за да открие, което е тайнственото момиче. След като я открил на една от снимките,  разпитал своите колеги, което е чернокосото момиче, но не намерил отговор. Взел снимката вкъщи, където брат му Александрос разпознал бащата-индустриалец.

След като личността на Георгия била разкрита, Самарас намерил общи познати, чрез които установил контакт. Месец след съдбовната среща на новодемократския митинг, младият политик се обадил на Георгия и я поканил на първа среща. Те избрали за първото си рандеву предизборния митинг на Константинос Мицотакис на площад Синтагма, а мястото на срещата било пред легендарния хотел Мегали Вретания.

Година по-късно на 29 май 1990 Георгия и Андонис сключват брак, като на празненството присъстват отбрани гости като певицата Маринела, култовият изпълнител на ребетика Георгиос Забетас и актьора Хари Клинт. Малко по-късно се ражда и първото дете на младото семейство Самарас – Лена. Със седем години разлика след нея идва и синът им Константинос. През 2008 Лена завършва Атинския колеж, в който е съученичка с Маргарита Папандреу - дъщеря на бившия премиер на Гърция Георгиос Папандреу. В момента Лена завършва инженерство като майка си, но в лондинския City Collage.

Запознати определят Георгия Самара като тихата сила зад новия премиер. Тя присъства на почти всички негови публични изяви, като не я е страх да се смеси с тълпата и да застане в подножието на трибуната с другите привърженици на партията. Светските списания я определят като обратното на явлението “жената от съседната къща”, а нейни съученици от Атинския колеж си я спомнят като представителка на висшата класа на училището. Гръцките медии казват, че госпожа Самара винаги е имала аура на първа дама и след като мъжът й зае може би най-важния пост за Гърция в момента, тя ще бъде достоен негов партньор. Нейният стил се определя като консервативен. Тя предпочита класически марки, а гримът й винаги в дискретен. Често може да се види облечена в нюанси на синьо и екрю, които не скриват типичната за средиземноморието женска красота.

Снимка от колежанските години на новата премиерша:

Категории: Личности Георгиа Самара жената на премиера Гърция избори 2012
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus