Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb
  • warning: array_reverse() expects parameter 1 to be array, null given in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 294.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 296.
  • warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/html/grreporter/sites/all/modules/GRGalleria_extra/GRGalleria_extra.module on line 300.

Големия пожар на запад от Атина е овладян

21 Август 2009 / 14:08:55  GRReporter
1033 прочитания

На територията на Гърция, по последени данни има 106 пожара

Развилия се голям пожар в района на Магула, малко градче разположено на 25 км. западно от гръцката столица е под контрол. В борба със огнената стихия са взели участие 50 пожарни, 10 специални машини, 5 самолета и три въртолета и 152 пожарникари. Пожара е в близост до циментения завод „Титан", ето защо на място все още представители на Гражданска защита. Според последни сведения, пожара е овладян, но в промишлената зона на Магула са изгорели складове, камиони и контейнери, както и 10 000 декара земеделски площи и горски масиви. Тепърва ще се оценяват щетите.

Рано в четвъртък огнеборците са започнали борба и с нов пожар в област Ахайя, която е в северната част на полуостров Пелопонес. Гражданска защита предупреждава за повишена опасност и на острови в Егейско море, Атика, Пиреея, а нови пожари има на остров Закинтос, Лесвос, Хиос, Самос, Скирос, източна Атика, Западна Атика, Пирея, Коринт, Ханя.  Според Гражданска защита 106 са пожарите в цялата страна.

Генералният секретариат за гражданска защита, напомня, че държавните и общински ведомства, да са в повишена готовност с цел да се повишат действията, да се справят с всякакви инциденти незабавно.

Съгласно разпоредбите, хората, да избягват прояви на открито, които могат да предизвикат пожари поради небрежност, като палене на сухи треви и клони, използване на машини които причиняват искри (триони, заваръчна техника и т.н.), да изхвърлят горящи цигари.

На голяма част от гръцката територия се запазва висока опасност от пожари, заради топлото време и силния вятър, който към момента е 47 km/h.

Диляна Иванова

 

 

Категории:
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus