Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцката ДЕИ отваря дъщерна компания в България

08 Юли 2014 / 13:07:19  GRReporter
1024 прочитания

Националната електрическа компания на Гърция ДЕИ ще има своя дъщерна компания в България, съобщиха от администрацията на фирмата. Новата компания ще се занимава с търговия на електричество в Югоизточна Европа и изчаква да получи разрешение от българските власти. ДЕИ ще участва в нея с 85 на сто, а останалите 15 на сто ще са притежание на швейцарската ALPIQ Group. Началният капитал на дъщерната компания ще е 1,2 милиона лева или 614 000 евро.
    ДЕИ е включена в плановете за приватизация на гръцкото правителство. Миналата седмица синдикатът на енергетиците започна стачка срещу плановете за частична приватизация на дружеството и дори се стигна до режим на тока в някои части на страната. Съдът обаче обяви стачката за незаконна, а правителството мобилизира работещите в бранша.

 

Категории: ДЕИ гръцка национална електрическа компания швейцарската ALPIQ Group дъщерна компания в България
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus