Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцки футболист подписа договор със севернокипърски отбор

26 Септември 2014 / 10:09:12  GRReporter
990 прочитания

Димитрис Василиу е първият кипърски грък, който ще играе за турскокипърски отбор. 35-годишният футболист е подписал договор с втородивизионния клуб Дегирменлик. “Това е от само себе си новина! Изглежда невероятно, но е факт!!!”, пишат гръцкокипърските медии.

Според публикации, в миналото футболистът е играл в отборите Омония Арадипу, Ермис Арадипу и други отбори от по-ниски категории. Първият от тях тази година участва във Втора професионална група на кипърското първенство.

След пристигането си в северната част на острова Василиу бе приет от председателя на турскокипърската федерация по футбол Хасан Сертоглу, който му пожела успешна кариера в Дегирменлик.

Според турскокипърското електронно издание kibrisgazatesi.com първото участие на гърка се очаква в събота в мача Дегирменлик – Хамиткьой.

Със сигурност решението на Василиу предизвика гняв и негодувание в кипърските футболни среди, а и не само сред тях, коментират гръцкокипърски медии.

 

Категории: СпортФутбол гръцкокипърски футболист турскокипърски отбор Димитрис Василиу
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus