Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцки танкер изчезна край Гана

09 Юни 2014 / 09:06:42  GRReporter
683 прочитания

Гръцки танкер с 24-членен екипаж е в неизвестност от 4 юни, съобщи компанията – собственик Fairdeal Group SA. Комуникацията с кораба била прекъсната в четвъртък, когато той плавал в открито море до бреговата ивица на Гана. Танкерът MT Fair Artemis, който пренася мазут бил регистриран в Либерия и плавал под флага на африканската страна. Капитанът и първият механик са гърци, четирима от членовете на екипажа са от Шри Ланка, един е от Гана, а останалите 17 са филипинци.

В неделя военните сили на Гана съобщиха, че танкерът е възможно да се намира близо до бреговата линия на Того. „Танкерът вече не се намира в нашите териториални води. Той отплава вероятно към Того”, заяви пред агенция Франс Прес говорителят на военните сили на Гана Ерик Ангре-Куаси. Той допълни, че военният флот на страната му очаква потвърждение от страна на властите в Того.

Представител на Fairdeal Group SA, който се намира в непрекъснат контакт с оперативния център на гръцкото министерство на корабоплаването заяви, че последният контакт с капитана е бил осъществен в сряда, 4 юни, около 18:00. Компанията е поискала съдействие от страна на местните власти за откриването на танкера.

Агенция Ройтерс съобщи, че танкерът е бил отвлечен от пирати, като се позова на държавни източници от Гана. До момента обаче компанията – собственик не е потвърдила тази информация.

Категории: Криминална хроника гръцки танкер мазут Гана
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus