Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръцките ваканции на Франсоа Оланд и Жули Гайе

20 Януари 2014 / 16:01:49  GRReporter
2333 прочитания

Като гръм от ясно небе дойде преди дни новината за новата любовна афера на най-силния мъж във Франция Франсоа Оланд с аткрисата Жули Гайе.

След разкритията на списание «Closer» за бурната връзка, последва истински циклон от разкрития, като според някои от слуховете приятелката на Оланд била дори бременна. Както изглежда, тези разкрития се отразиха положително на френския президент, чийто рейтинг се повиши рязко.

Показал се вече като страстен мъж, Оланд не би могъл да пропусне да посети и едно от най-чувствените места на света, а именно Гърция. Френският президент има особена връзка със страната, тъй като често е посещавал слънчевия остров Сирос, където е отсядал в дома на високопоставен французин, свой приятел.

В района «Триа Лагония» близо една до друга се намират три къщи. Едната принадлежи на Янос Папандониу (бивш финансов министър на Гърция), втората – на бившия френски посланик в Гърция Бруно Деле (приятел на Оланд), а третата на Янис Стурнарас (настоящия финансов министър на Гърция)

Явно Оланд и Гайе имат много повече общи неща, отколкото би могъл да си представи човек. Освен политическите убеждения и химията помежду им, «незаконната» двойка изглежда има еднакъв вкус и що се отнася до избора на туристическа дестинация.

Както стана ясно, актрисата е прекарвала дълги години ваканцията си на остров Патмос и заедно с бившия й съпруг аржентинския режисьор Сантяго Амигорена са собственици на луксозна къща в традиционното селище в главния град на острова.

Къщата, историята и френското гостоприемство

Луксозната къща се намира много близо до манастира „Животворен извор“ (Зоодоху Пигис) и се състои от две постройки. В миналото е принадлежала на заможно семейство от Египет, а по-късно преминава в ръцете на друга фамилия от Франция. Тя на свой ред я продава на Амигорена, който продължава да прекарва всяко лято на острова.

Кметът на Патмос разказва за това как е била продадена къщата на семейство Амигорена, както и за традиционното селище, обявено за паметник на ЮНЕСКО.

Както споменават жители на острова, Гайе била много дружелюбна, гостоприемна и добра домакиня. Заедно със своя съпруг всяко лято си почивали на острова за повече от месец, като често наемали скутер за своите разходки. 

Местен предприемач, който според думите му познавал добре бившата двойка, казва, че били много приятни хора, и добавя, че Жули Гайе посещавала острова от десет години.

«Те са наши клиенти и прекарваха летата в Патмос заедно с двете си деца. Обикновено наемаха скутери, беше любимото им превозно средство за цялото време, което прекарваха на острова», казва предприемачът.

 

 

Категории: Франсоа Оланд Жули Гайе Гърция ваканции Патмос Сирос
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus