Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Грип, стрес и пренатоварване “нападнаха” Янис Стурнарас

25 Октомври 2012 / 15:10:52  Виктория Миндова
1066 прочитания

Грип и стрес докараха на финансовия министър Янис Стурнарас пренатоварване. “Личният лекар на министъра препоръча да остане вкъщи за няколко дни, докато се възстанови”, заявиха пред GRReporter източници от кабинета на Стурнарас. “Ако беше на друга служба, сигурно щеше да изпълни лекарските препоръки”, добавиха с хумор от кръга на министъра, но в настоящата кризисна ситуация това се оказва невъзможно.

В сряда вечерта Стурнарас се срещана с представители и лидера Фотис Кувелис на Демократичната левица, които участват в коалиционното правителство, за да им обясни важността на всички мерки свързани с фискалната консолидация. Сутринта в четвъртък той се срещна с премиера Андонис Самарас, с който взеха решение, че цялата програма за съкращение на бюджетните разходи ще се гласува в един общ текст. Целта е да не се даде възможност на колебаещите се депутати да гласуват избирателно в полза на някои мерки, а за други да гласуват “Против”.

За възможността Демократичната левица да откаже да подкрепи промените в трудово-правните отношения в страната, Стурнарас заяви: “Това няма да е добре, защото тук говорим за тройна коалиция. Не би изглеждало добре, ако една от страните, която участва в нея не подкрепи споразумението с кредиторите”.

В 18:30 Янис Стурнарас ще се срещне и с представители на парламентарната група на ПАСОК, от където също се чува негодувание. Социалистите нададоха глас, след като Фотис Кувелис открито заяви, че няма да гласува за орязване на обезщетенията при уволнение и работните заплати на държавните служители. За срещата си с депутатите от ПАСОК, Стурнарас заяви, че няма конкретна платформа или конкретни мерки, които да бъдат поставени под въпрос. “Ще говорим за всичко. Освен това те са стари приятели”. Янис Стурнарас е приближен до зелената партия, а в периода на управление на Костас Симитис той беше тесен сътрудник на правителството и финансов съветник на премиера.

Категории: ИкономикаПазари Стурнарас преговори пренатоварване
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus