Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръмотевичната буря отвори огромна яма в центъра на Атина

12 Ноември 2013 / 09:11:00  GRReporter
2263 прочитания

Силната гръмотевична буря, която вече повече от 10 часа разтърсва небето над голяма част от Гърция отвори 40-метрова яма на централната атинска улица “Филис”. Улицата е затворена от понеделник вечерта.
    Само в Атина Противопожарната служба е получила над 250 повиквания за наводнения и закъсали автомобили при проливния дъжд, който се изсипа през нощта. Движението бе прекъснато по много улици, поради реки от вода по платното. Много подлези по булевард Сигру също се наводниха.
    Доброволци от Гражданска защита на остров Андипалия успяха да заснемат торнадодо, което се изви над острова (на снимката). Над 20 повиквания за наводнени помещения е имала и противопожарната служба в Каламата. Шофьори твърдят, че бурята е предизвикала хаос по улиците и на град Патра. Гръм проби еднометрова дупка на пътя Хрисовици - Стемница в планинската част на областта Аркадия на полуостров Пелопонес, който продължава да е затворен.

    Според Гръцката метеорологична служба лошото време ще продължи и днес с дъждове и гръмотевици. Вятърът ще е от 6 бофора, максималните температури ще се движат между 17-19 градуса.

 

Категории: гръмотевична буря лошо време затворени улици наводнения Противопожарна служба огромна яма
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus