Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Гръмотевични бури в Гърция

09 Юни 2014 / 13:06:13  GRReporter
1201 прочитания

Обилни дъждове и бури, придружени от градушки и силни ветрове на места се очакват през следващите часове в континенталната част на Гърция.

Според извънредното съобщение на метрологичната служба регионите, които ще бъдат най-сериозно засегнати от рязкото влошаване на времето са областите: Тесалия, източната част на Централна Гърция, остров Евия, Северните Споради през вечерните часове и вероятно източната и южната част на Пелопонес.

Въпреки интензивността си метеорологичните явления се очаква да отшумят постепенно и да утихнат до ранните сутрешни часове на вторник. Гражданите, които живеят в посочените региони могат да следят за тяхното развитие и да получават информация от прогнозите за времето на Националната метеорологична служба, както и от нейния сайт: www.emy.gr.

Главният секретариат за Гражданска отбрана призова компетентните държавни служби по места, областните управи и общините да се намират в състояние на пълна готовност, за да реагират веднага във връзка с последствията от влошаването на времето.

В същото време препоръча на гражданите да са особено внимателни през следващите дни и да предприемат мерки за безопасност срещу опасностите, които биха могли да възникнат от тежките метеорологични явления.

По-конкретно съветите на Гражданска защита към гражданите са:

-          Да подсигурят предметите, които е възможно да бъдат повлечени от обилните дъждове и биха могли да предизвикат щети или наранявания.

-          Да проверят дали улуците и водостоците на къщите не са запушени и да ги почистят.

-          В случай, че ще пътуват, да се информират за времето и състоянието на пътната настилка. Да променят времето за пътуване, за да избегнат пика на тежките явления.

-          Да избягват преминаването през реки и потоци пеш или с автомобилите си както по време на явленията, така и няколко часа след тяхното утихване.

-          Да избягват работата на открито, както и да се намират в морето или на крайбрежието по време на бурите.

-          Да следват инструкциите, които издават в подобни ситуации държавните институции по места.  

Категории: Общество гръмотевични бури влошаване на времето Гражданска защита
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus