Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Инцидент с гръцка фрегата в израелски води

14 Април 2014 / 07:04:07  GRReporter
818 прочитания

Гръцката фрегата “Саламис” на косъм се разминала от инцидент миналата седмица, докато плавала в израелски води. Гръцките медии съобщават, че корабът на косъм се разминал с изстрелян снаряд. От Министерството на отбраната признават, че на 9 април член на екипажа на фрегатата бил спешно откаран в болница в Хайфа, но това нямало нищо общо със снаряда.
    В неделя фрегатата се завърна във военното пристанище на остров Саламина, след като участва в международните учения Noble Dina 14. те се проведоха от 26 март до 10 април на юг от остров Крит в източното Средиземно море. В тях участваха военният флот и военната авиация на Гърция, САЩ и Израел, а целта на ученията е да подобри оперативното сътрудничество между трите страни при издирването и спасяването на цивилно население при бедствия, евакуирането на цели райони, както и действия при пожар на кораби.
    Министърът на отбраната Димитрис Аврамопулос е изискал от Генералния щаб на гръцката армия щателна проверка на сигналите, изнесени в медиите за инцидета с фрегатата “Саламис”.

 

Категории: Фрегата Саламис военни учения между Гърция САЩ и Израел инцидент в морето край град Хайфа разследване Генерален щаб на гръцката армия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus