Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Интриги около новия Управителен съвет на Националната банка на Гърция

27 Юни 2014 / 07:06:50  GRReporter
909 прочитания

Заместник изпълнителният директор на Националната банка на Гърция Петрос Христодулу подаде оставка. Новината беше съобщена от изпълнителният директор на най-голямата гръцка частна финансова институция Александрос Турколяс на вчерашното общо събрание на банката. Според информации Христодулу е приел привлекателно предложение от американска финансова институция. Нека припомним, че банкерът е част от екипа на Националната банка на Гърция от 1998 насам, с изключение на двте години, от 2010 до 2012, които прекара като директор на Организацията за управление на държавния дълг. Тогава Петрос Христодулу беше активен участник в преговорите на гръцкото правителство със частните си кредитори за орязването на гръцкия дълг към тях, останало в историята с абревиатурите PSI и PSI+ (Private Sector Involvement).
    Финансистът обаче ще остане като редови член на Управителния съвет на Националната банка на Гърция, а от институцията обявиха, че няма конфликт на интереси във връзка с новата му работа в американски инвестиционен фонд. И така, новият Управителен съвет на групировката изглежда така:
Изпълнителен директор - Александрос Турколяс
Заместник изпълнителни директори - Димитриос Димопулос, Павлос Милонас и Пола Хадзисотириу
Председател на Управителния съвет - Георгиос Заниас
Членове - Петрос Христодулу, Ставрос Кукос, Евтимиос Кацикас
Независими членове - Димитриос Афендулис, Стефанос Вавалидис, Спиридон Теодоропулос, Александра Папалексопулу-Бенопулу, Петрос Сабатакакис
Представители на Фонда за финансова стабилизация - Александрос Макридис, Хараламбос Маккас

 

Категории: Националната банка на Гърция Управителен съвет Петрос Христодулу Александрос Турколяс
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus