Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Инвалиди и хомосексуалисти на мушката на „Златна зора”

25 Август 2012 / 16:08:49  GRReporter
1647 прочитания

В черния списък на „Златна зора” наред с други категории нежелани граждани са включени и инвалидите, тежко болните, както и хомосексуалистите.

И въпреки че последната категория граждани не впечатлява никого – цял общински съвет в Москва (а той не се контролира от „Златна зора”) забрани гей парадите за следващите 100 години, и бе похвален от организацията на Николаос Михалолякос – случаят с инвалидите показва, че и „проблемът” на хомосексуалистите за „Златна зора” е грешка, която трябва да бъде поправена чрез евгениката.

В последно време все повече членове и поддръжници на „Златна зора” изглеждат решени да изровят всички призраци от миналото. В интернет страници, но и в кварталите те изкарват на повърхността идеи и убеждения, които съвременният свят искаше да вярва, че е оставил окончателно зад гърба си.

Показателна е статията, публикувана в сайта на „Зеленото крило” на партията, която в последно време занимава много блогове и потребители,.

Става дума за изследване на канадски доктор по невропатология (каквото и да означава това), който предлага решения за проблема с «чистата раса».

Докторът предлага «наследствено обременените хора, като параноиците, умствено изостаналите, шизофрениците, епилептиците, носителите на мутирали гени, неизлечимите алкохолици, наркомани и други, да бъдат подлагани на стерилизация».

Той отбелязва също така, че «сексуалният проблем често се изследва под призмата на патологията, в резултат на което повечето специалисти не са способни да разграничат моралния от патологичния елемент. Сексуалните отношения трябва да следват инстинктивните рефлекси на човека. Здравата и съзидателна проява на сексуалния инстинкт е необходима».

Страшният учен не подминава и жените, които «от момента, в който прекрачат прага на училището, трябва да бъдат предупредени за опасностите, които ги заплашват от определени катастрофални фактори, като прекомерният стремеж към парите, нездравословното хранене, тровенето на духовността от средствата за масово осведомяване и безличните реклами, лекарственото лечение, ваксините, рентгеновите снимки, отровената вода, шумовото замърсяване и т. н.».

Хомосексуалистите са явна цел на „Златна зора”, която в официалния си сайт използва всеки удобен случай да подчертае, че те са характерен пример за деградацията на съвременното общество.

По повод неотдавнашното решение на общинския съвет в Москва да забрани гей-парадите, администраторите на сайта посочват, че «подобни решения са в интерес на обществото срещу дегенеративните планове на силите, пропагандиращи глобализацията, затова ги приветстваме. Но с едно уточнение, защо забраната да важи само 100 години, а не за 1000?».

Направи го като нацистите

Естествено всичко това не е ново: то е едно кошмарно déjà vu от най-тъмните страници на неотдавнашната човешка история. Като например тайният меморандум, издаден от Хитлер през 1939, който упълномощава двама високопоставени служители на режима «да разрешават на определени лекари да предлагат "евтаназия"».

От октомври 1939, определена от нацисткото правителство за година «на задължението човек да е здрав», до август 1941 в 130 германски болници са умъртвени над 70 000 пациенти, повечето с психологически проблеми или умствени увреждания.

Програмата за «евтаназия» получава такова разпространение, че през 1942 в психиатрията в Хадамар със специална церемония е отпразнувано изгарянето на десетхилядния пациент, а участниците в събитието – психиатри, медицински сестри и секретари, са почерпени с чаша бира.

Следва да се отбележи и фактът, че както показват официалните данни, лекарите не са се колебаели да умъртвяват психично болните и недъгавите деца. «Била им е дадена възможност да правят подобно нещо и те са изпълнявали своя дълг, често и по собствена инициатива», пише американският социолог Робърт Проктър в своя очерк «Унищожаването на живота, който не си струва да бъде живян».

В нощта на 30 юни 1934 повечето от ръководителите на Ударните Отряди (SA – SturmAbteilungen), много от които са били хомосексуалисти, начело с Ернст Рьом, са били избити при операция, станала известна под името „Нощта на дългите ножове”.

Тя отбелязва началото на гоненията срещу хомосексуалистите. През 1938 Бюрото по расова политика на нацистите съобщава, че Германия е изправена пред «епидемия, достигаща близо два милиона хомосексуалисти, които представляват 10% от мъжкото население».

Междувременно хиляди хомосексуалисти са заловени и изпратени в концентрационни лагери, където се отличавали по розовия триъгълник, пришиван към затворническите им униформи, а голяма част от тях са намерили смъртта си в газовите камери.

 

Категории: Златна зора нацисти чиста раса инвалиди хомосексуалисти евгеника евтаназия
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus