Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Инвеститорите и износителите в центъра на вниманието на Солунското международно изложение

02 Септември 2009 / 10:09:14  GRReporter
1980 прочитания

Международното солунско изложение HELEXPO наближава и подготовката за провеждането му се намира във вихъра си. Последните новини около 74-тото изложение са, че министър председателят Караманлис провежда срещи с бизнесмени от туристическия бранш, министърът на заетостта Пералия обеща финансова подкрепа за хотелиерите, а президентът на телекомуникационната компания ОТЕ заяви, че може би ще бъдат съкратени 2000 души работещи в компанията.

Тази година на Международното солунско изложение ще бъдат наградени гръцките бизнесмени, които се занимават с износ и с инвестиции, а след края на изложбата на сайта www.afterexpomarket.gr ще бъде открит пазар на инвестициите, където ще бъде дадена възможност на всички участници в изложбата и на посетителите да разширят инвеститорските си контакти.

Тази година Солунският панаир ще се проведе от 5 до 13 септември и представянето на фирмите ще бъде съпътствано от множество паралелни събития - фестивали, конгреси и т.н., а паркингът за всички посетители е организиран и е безплатен. От полицията в Солун съобщават, че са взети всички мерки за сигурност, тъй като всяка година по време на изложението, различни политически и синдикалистки организации провеждат демонстрации.

Министър председателят Костас Караманлис продължава срещите си по повод на предстоящото събитие. Днес той ще се срещне с всички големи туристически организации -със Съюза на гръцките туристически фирми, Гръцката федерация на хотелиерите и с Туристическата Камара.

В същото време министърката на заетостта Фани Пали-Петралия заяви, че започва програма за финансовото подпомагане на хотелите от септември месец, която ще следва модела на програмата, която бе изпълнена през април и май месец тази година - чрез превръщането на помощите за социално слаби в помощи за наемане на работещи.

Министър Петралия разясни, че по този начин се подкрепя туристическия бранш по време на кризата, която не го удари толкова силно, колкото се очакваше, но освен това, по този начин работещите събират необходимия брой работни дни, за да могат да имат пълни осигуровки.

По повод на Международния солунски панаир, президентът на телекомуникационния гигант ОТЕ Панагис Вурлумис даде пресконференция и заяви, че компанията няма да има проблем, ако работи с 2000 души по-малко, като на тяхно място ще бъдат наети нови 500. Г-н Вурлумис заяви, че няма готов план, но е необходимо да бъде направена тази стъпка.

 

 

Категории: АктуалноКомпанииПазари
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus