Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Издирват 21-годишен пакистанец за зверското изнасилване в Парос

03 Август 2012 / 11:08:35  GRReporter
1476 прочитания

Гръцката полиция вече работи по конкретна следа за жестокото изнасилване на 15-годишно момиче на кикладския остров Парос на 23 юли. Органите на реда издирват 21-годишен пакистанец, който е бил забелязан от очевидци на местопрестъплението, а няколко часа по-късно напуснал острова и отплавал за Атина.
    В деня на престъплението момичето било на плаж с майка си и сестра си, когато им казало, че отива да се разходи до съседните скали. След няколко часа семейството й я открило на скалите в особено тежко състояние. То веднага бе откарано с хеликоптер в атинската болница Атикон, където и до днес се намира в критично състояние.
    Полицията първоначално смяташе, че става дума за побой или нещастен случай - подхлъзване, например. Но по дрехите на 15-годишното момиче бе открита сперма и съдебните лекари заключиха, че е била изнасилена. Първоначално разследването се концентрира около 12 заподозрени, след това броят им бе ограничен до 4, а в момента има и основен заподозрян.
    21-годишният пакистанец работил като градинар в туристическо предприятие, което се намирало в съседство на местопрестъплението. Полицията обискира и стаята му, в която са намерени дрехи и други негови принадлежности, за да събере генетичен материал и да го съпостави с намерения върху дрехите на жертвата.
    Според непотвърдени данни заподозреният вече е бил привикан в полицейски участък в центъра на Атина привидно за обикновена проверка на документи. Органите на реда смятат, че уликите срещу него могат да са решаващи за разкриването на престъплението, тъй като майката на жертвата е видяла мъж с бели панталони и шарена риза да се отдалечава от местопрестъплението. Според колегите на пакистанеца, той е носил същите дрехи в деня на престъплението. За да обясни внезапното си тръгване от Парос, заподозреният казал на колегите си, че негов роднина е сериозно болен.
    От полицията потвърдиха, че продължават с изследването на генетичен материал и съпоставянето на ДНК и на други заподозрени. Засега пробите, взети от петима мъже, които работят в съседство с местопрестъплението не съвпадат с тези, открити по дрехите на жертвата. Процедурата отнема време, тъй като Гърция не разполага с банка за ДНК.

Категории: изнасилване 15-годишно момиче остров Парос 21-годишен пакистанец заподозрян банка ДНК генетичен материал
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus