Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Издирват се трима гръцки моряци

25 Декември 2009 / 17:12:23  GRReporter
1097 прочитания

Трима гръцки моряци и още 6 от Филипините се издирват в морето около Венецуела, след като избухнал пожар на кораба, на който пътували. Aegean Wind е плавателен съд, произведен в Пирея през 1983 година и собственост на гръцкия корабен магнат Георгиос Кумандарос. На борда му имало 24-членен екипаж, от който 9 гърци. Корабът плава под гръцки флаг и изпълнявал курс от Венецуела за Хюстън, Тексас и бил натоварен с 37 хиляди тона желязо, когато по неизвестни до момента причини на борда избухнал пожар.
    В момента на бедствието Aegean Wind се намирал на 90 морски мили северно от бреговете на Венецуела. Засега има два сценария за изчезналите моряци. Песимистичният е, че са останали затворени в кабините си при избухването на пожара и все още не е ясна съдбата им. Оптимистичният е, че в търсене на спасение са скочили във водата. В момента около Венецуела времето е хубаво и има големи шансове за спасението на изчезналите.
    В спасителната операция участват един хеликоптер и един хидроплан, предоставени от правителството в Каракас, а в потушаването на огъня на борда участва и екипажът на холандски кораб. Към мястото на бедствието са се насочили и няколко венецуелски кораба, които плавали наоколо. Пламъците избухнали по неизвестни до момента причини от спалните помещения и скоро се разпространили из целия кораб.
    От компанията Atlantic Bulk Carriers Management Ltd, собственик на кораба Aegean Wind заявяват, че останалите 15 членове на екипажа са в безопасност и участват в потушаването на пожара. Сред тях има 4-ма леко ранени. Няма опасност за замърсяване на морските води в следствие на пожара, нито опасност за други кораби.

Категории: гръцки моряци издирване пожар
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus