Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

КАТ ограничава движението на камиони през празниците

24 Декември 2009 / 12:12:11  GRReporter
1152 прочитания

Във връзка с повишеното движение на автомобили по случай празниците от КАТ ограничават движението на камиони.

По-конкретно: на 24 декември, 31 декември и 5 януари в лентите за излизане от града се забранява движението на камиони с товари над 1,5 тона от 16:00ч до 21:00ч.

На 27 декември, 3 януари и 6 януари ще са в сила същите забрани, но в лентата за включване в магистралните пътища, от 15:00 до 22:00ч.

От министерството на транспорта съобщиха, че за улесняване на водачите до 4 януари ще бъдат прекратени ремонтните дейности по магистралата в участъка Елефсина-Коринт и Метаморфоси-Скарфия и магистрала Коринт-Триполи. На тези участъци ще работят поне две ленти на движение без платно за аварийно спиране. Изключение прави пътят Коринт-Патра; там в районите, където е планирано изграждането на нови тунели и мостове ще работи само една лента на движение.

Както grreporter вече съобщи усложнения в движението има по пътя Атина-Солун в участъка на долината Темби, която е затворена поради активирали се свлачища. Товарните автомобили се отклоняват от Трикала и Каламбака към Панагия по магистрала Егнатия, а леките автомобили преминават от Агия по крайморския път на област Лариса. Успоредно с това леки и товарни автомобили се движат през Еласона. Друг алтернативен маршрут е движението на автомобилите от Домоко към Кардица и Трикала.

От 23 до 27 декември и от 31 декември до 3 януари по пътищата ще има засилено присъствие на служители на КАТ. Основната национална пътна мрежа ще бъде патрулирана на всеки 20-30 километра.

Повече полицаи ще бдят за реда и в близост до търговските центрове, автогарите, ЖП-гарите и пристанищата.

Междувременно от министерството за защита на гражданите потвърдиха някои от мерките, обявени наскоро. От 1 януари върху облеклото на всички полицаи, включително и на специалните части ще бъдат изписвани имената им. От Новата година вместо сълзотворен газ полицията в Гърция ще използва вода като мярка срещу бунтове на демонстранти.

 

 

Категории: КАТ празници движение Темби
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus