Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Караманлис срещу Папандреу за нефтопровода Бургас-Александруполис

24 Септември 2009 / 16:09:17  GRReporter
1374 прочитания

Вчера по време на предизборната си реч в Александруполи Костас Караманлис направи фронтална атака на съперника си Георгиос Папандреу заради предложенията му свързани с икономиката и външната политика. Костас Караманлис наблегна на изказванията на своя съперник за бъдещ лидер на правителството, че ако дойде на власт ще преразгледа сделката за нефтопровода Бургас-Александруполис. Не е случаен изборът на град Александруполис, за да направи изказването си г-н Караманлис, тъй като пожела да подчертае символиката на посещението си като превърна темата за нефтопровода във въпрос, който засяга цялата държава.

Г-н Караманлис започна речта си с безмилостна атака срещу лидера на ПАСОК и характризира позицията на Папандреу като „неразбираема”. Министър председателят заяви, че проектът ще бъде изпълнен с помощта на местните управници и на местната работна сила, като нефтопроводът ще бъде построен и ще функционира без да вреди на околната среда, а пък годишните прихди от около 35 млн. долара ще остават в района на Тракия.

„Твърденията на лидера на ПАСОК, че договорът е в интерес единствено на Русия са абсолютно безпочвени. Неговото усъмняване вреди на политиката, която поставя преди всичко интересите на Гърция... Затова позицията на лидера на ПАСОК е неразбираема и той е длъжен да даде ясни отговори на всчки граждани” заяви г–н Караманлис.

Наред с това лидерът на Нова демокрация обвини г-н Папандреу, че няма готов план за излизане от кризата нито ясни позиции, което го кара да говори с недомлъвки. „И от една от тези недомлъвки става ясно, че ни очаква увеличение на данъците” разясни г-н Караманлис.

Категории: Икономиканефтопровод Бургас Александруполис
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus