Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Клаудио Раниери: Не съм магьосник

11 Октомври 2014 / 14:10:51  GRReporter
1124 прочитания

На специална пресконференция треньорът на гръцкия национален отбор по футбол Клаудио Раниери поиска повече време, за да се запознае с играчите и техните дарби. Според него и те се нуждаят от време, за да го опознаят. „Повечето нямаха ритъм в краката си в първия мач срещу Румъния. Полежението се подобри, и всичко е по-добре” каза още той.

Говорейки за днешния съперник на гърците0 Финландия, Раниери каза: „Финландия е силен отбор и играе организиран футбол. Харесва ми много Миксу Пателайнен. Срещнах го в Санкт Петербург и ми направи изключително впечатление. Той е успешен техник и това се вижда на игрището”.

Относно това дали мисли да промени системата и да играе с двама нападатели: „Най- трудно е да се промени манталитетът. Важните неща за Гърция станаха с дълбочина в отбраната и контраатаки. Важно е да се променят някои неща. Но това не става внезапно. Необходима е много работа. Как може да стане това, като тренираш само 3 дни преди мачовете. Трябва да работиш много. Важно е да имам добра връзка с играчите. Финландия играе много добре, но за нас е важен резултатът в момента. Ще е труден мач и за двата отбора”.

Относно това какво различно очаква да види от играчите по време на мача, Раниери каза: „Бих искал да видя отбора за играе по-отборно, по-бързо, със сила и страст. Финландия затваря пътищата. Ако играем бавно, няма да имаме възможност да отбележим. Искам да видя отбора да играе организирано и  нападателно. В последния мач Финландия спечели 70% от личните единоборства. Аз искам да спечелим 51%. Това искам да видя».

На въпрос за сравнението между Румъния и Финландия, треньорът отговори: „Говорим за различни отбори и различна игра. Финландия е по-организирана. Румъния вкара бързо гол от дузпа и след това играхме с играч повече. Играеше дефанзивно и за нас беше трудно да намерим решение. Днес ще изграем срещу организиран отбор, който има различен стил”.

Раниери потвърди, че Василис Торосидис е готов за битка. „Не мога да променя системата сега. По принцип е трудно, когато идва нов треньор, Нямах възможност да видя отбора в приятелски мачове. Всичко ще се промени бавно, но не е възможно да стане за толкова кратък период. Не съм магьосник”.

Гърция играе с Финладия днес от 21:45 в мач от втория кръг на квалификациите за EURO 2016 в шеста група.

След загубата от Румъния на стадион Караискакис, целта тази вечер е само победа, която ще отвори път към класиране и ще повдигне духа преди следващия мач във вторник срещу Северна Ирландия.

Проблемите за Раниери са много (Христодулопулос, Коне, Пападопулос, Холебас), но това, което интересува всички е как гръцкият отбор да си тръгне като победител от Олимпийския стадион в Хелзинки.

Василис Торосидис, който беше контузен, е добре и участва в тренировката. Раниери го включи в титулярния състав, а се очаква изненадата да е Стафилидис, който вероятно ще започнев левия край на защитата, вместо Янулис. В центъра на отбраната са Папастатопулос, Манолас, Маниатис и Тахцидис, в атака ще играят Салпингидис, Самарас и Митроглу или Атанасиадис.

Категории: футбол национален отбор на Гърция Клаудио Раниери Финландия квалификации
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus