Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Клаудио Раниери поема гръцките национали

27 Юли 2014 / 16:07:11  GRReporter
1079 прочитания

Клаудио Раниери от петък официално е на кормилото на гръцкия национален отбор по футбол.

Италианецът дойде в Атина и официално пое поста след Фернандо Сантос, подписвайки с гръцката футболна федерация двугодишен договор.

Почитател на античната гръцка култура

Гърция е любима дестинация на италианския треньор, който е влюбен в красотата й и в гръцката култура. Показателен е фактът, че когато беше отворен за публиката Музеят на Акропола, 62-годишният италианец е от първите, посетили музея.

Любима дестинация-Корфу

От любимите на Раниери острови, който всяка година прави едно или повече пътувания в Гърция, е Корфу.  Там се е срещнал и със собственика на Челси Роман Абрамович, с когото работи през сезона 2003-2004. Миналото лято  италианецът прекара ваканцията си на Миконос, заедно с жена си.

Наследството, което получава треньорът е тежко. През последното десетилетие националният отбор на Гърция преживя велики мигове, най-големият от които беше европейската титла през 2004 при Ото Рехагел, както и сравнително успешното представяне на европейското първенство през 2012 и на световното тази година при Фернандо Сантос.

Калудио Раниери, който ще получава 800 000 евро годишно (в договора му е предвидена и премия за класиране на финалите на европейския шампионат през 2016) идва в Гърция с апетит за работа и показва решителност да доведе отбора до още по-големи победи.

„Гледах Гърция на Мундиала. Игра добре и ми хареса духа, искаме това да го продължим. Ще гледаме да имаме по-добри резултати” заяви опитният треньор.

Работа в най-големите европейски отбори

Клаудио Раниери не се нуждае от препоръки. Треньорската му кариера говори сама за себе си. Професионалист е в пълния смисъл на думата, тренирал е отбори като Каляри, Наполи, Фиорентина, Атлетико Мадрид, Валенсия, Челси, Парма, Ювентус, Рома, Интер, а последната му спирка преди Гърция беше Монако.

Върховните му моменти са Суперкупата на Европа с Валенсия през 2004 (след 2:1 с Порто), купата на Италия през 1996 с Фиорентина, както и купата на Испания през 1999 с Валенсия.

Новият треньор на Гърция е наложил редица играчи е европейския футбол- Джанфранко Дзола в Наполи, Мендиета, Ангуло, Фаринос във Валенсия, Франк Лампард и Джон Тери в Челси, както и най-скъпите трансфери през онзи период в Премиер лигата на Англия- аржентинците Себастиан Верон и Ернан Креспо, французина Клод Макелеле, румънеца Адриан Муту, както и Емануел Пети, Будевийн Зенден и Уйлям Галас.

Категории: Клауди Раниери гръцки национален треньор футбол треньор
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus