Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Колкото по-обикновено е облечена една жена, толкова е по-красива

02 Август 2011 / 08:08:26  GRReporter
5986 прочитания

Илиана Боянова                                                                                                                                                                                                                                                                             
         Сезонът на летните почивки навлезе в най-активната си фаза.Това е време когато почиваме и искаме да прекарваме добре. Всички  жени желаем  да  бъдем  елегантни и да се чувстваме удобно през лятото. GRReporter потърси  съветите  на гръцкия моден дизайнер Димитрис Стрепкос.Той и неговата ученичка  Елена Барла   са създатели на модната агенция ''Celebrity skin''. Занимават с мода, стил и театър от много годни. Преди две години спечелиха наградите Best Catwalk и Best Designer в Гърция.  
    Логото на Celebrity skin  е ''осмели се и облечи''.Дрехите им имат театрален вид и Avant Garde влияние. По време на  Athens Exclusive Designers( Международна седмица на модата в Атина)  техните дрехи на модния подиум освен  модели облякоха и музикалните изпълнители Елеонора Зуганели, Исайас Матиаба, Антигони Психрами, артиската  Ада Левицану, музикалната формация Вегас.
    Заедно с Dexim (компания за производство на обувки) преди четири месеца представиха първата си колекция от обувки.

    Кои са преобладаващите цветове и форми, и какво се предпочита като дизайн върху дрехите за лято 2011?

    На мен ми харесват nude тоновете (цвета на кожата), пясъчно, бяло, пастел и оттенъци на сиво като цветове.В последно време ''Celebrity skin''  се  отвори към повече цвят в  платовете. Вярвам, че жените задължително трябва да заобичат бялото и златистото.Специално бялото трябва да има приоритет през лятото.
Колкото до формите, смятам че дрехата не трябва да стяга тялото.Тялото трябва да е свободно, за да диша . Добре е дрехата да е тясна в областта на гърдите и  по-свободна в кръста. Предпочитам роклите с форма ''бонбон''. Допада ми естетиката в облеклото от  60-те и 70-те години. Не ми харесват тенденциите от 80-те за  този  сезон.  Като цяло жените през лятото трябва да се стремят да  избират леки и по свободни дрехи.
    За цветовете, препоръчвам пастел. Страхувам се малко да предложа силни тонове. Специфичното при тях, е че трябва да се съчетаят много точно. Например цикламеното е един много хубав  цвят за лятото, но трябва да знаеш как да ''изгасиш'' един силен цвят. Трябва да успееш да го съчетаеш с  дреха, която не е в силни тонове. Във връзка с дизайна върху дрехите този сезон много се предпочита райе и каре. Препоръчвам дребното каре, защото вталява тялото. Едрото каре го предлагам като апликация на гърдите или ръкава. Райето е обичано. Само по  себе си излъчва стил. Допада на жените. Те изглеждат по-фини и елегантни. Жената, облякла една райе рокля би била елегантна и само с нея.
    Линията във връзка с дължината е всичко - дълго, късо с каквото се чувстват добре.

    Някой съвети към жените по отношение на облеклото през лятото?                                                   

    Съвета ми е да рискуват и да творят сами. Да се опитат да оставят своя отпечатък. Могат да  съчетаят  три, четири цвята - лято е. Този сезон тази линия се подкрепя от модните дизайнери. Не би ме подразнило една бяла блуза, къси панталони, сандали в златисто и  цикламена чанта. Модата е игра. Не трябва точно да ти каже някой  как и какво. Ние не налагаме модната линия, ние предлагаме. Въпросът е как усещаш нещата самият ти. Препоръчвам през лятото жената да се снабди с  бермудки. Задължително е да заобича всекидневния  casual  стил. Не би трябвало да се старае прекалено много, трябва да избегне така нареченото tоo much в облеклото.                                
     
    Кое според вас е must за лято 2011?

    Жената да облече дрехата на мъжа. По точно boy friend стилът. С една риза на приятеля или съпруга, освен че говори езикът на чувствата е и много практично. Може да го съчетае и с едни къси панталони.

    Бихте ли ни представили по едно ваше предложение за всеки ден и за излизане вечер?

Категории: Димитрис Стрепкос Celebrity Skin мода лято 2011 плаж Светски лабиринт
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus