Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Контрольори от градския транспорт събирали глоби за своя сметка

23 Юни 2014 / 09:06:38  GRReporter
1536 прочитания

Четирима души, от които двама контрольори от градския транспорт в Атина и двама печатари бяха арестувани от членове на отдела за вътрешни работи на полицията с обвинението, че са отпечатали фалшиви квитанции за глоби и невалидни документи за потвърждение на глоби на пътници.

Повдигнатите обвинения са в степен углавно престъпление. Двамата контрольори, на възраст 31 и 32 години и единият от печатарите на възраст 44 години са обвинени за фалшифициране, измама и недобросъвестно изпълнение на професионалните задължения. Вторият печатар е обвинен за съучастие в описаните престъпления. Очаква се провеждането на съдебното разследване по случая.

Според икономическата полиция дейността на измамниците е започнала през април 2013. От досега събраните данни става ясно, че от наложените глоби те са спечелили от 50 400 до 90 720 в ущърб на компанията за градски транспорт.

Случаят е бил разкрит на 20 юни, когато двамата контрольори наложили глоба в размер на 72 евро на една 25-годишна жена, която се намирала в автобус без билет. Тя платила на място, тъй като била информирана, че ако постъпи така глобата се намалява наполовина. След като получили парите контрольорите й дали уверение за извършеното нарушение и налагането на глоба. Жената си тръгнала, но забравила да вземе обратно личната си карта, която преди това дала на контрольорите.

В следобеда на същия ден тя отишла в централата на компанията за градски транспорт за да потърси личния си документ, като показала издаденото от контрольорите уверение. Представители на компанията я информирали, че квитанцията е фалшива, тъй като посочения в нея номер на контрольор не е валиден. Жената обаче разпознала двамата контрольори, които я глобили и се намирали в момента в службата си.

По време на последвалото разследване двамата служители били арестувани докато изпълнявали професионалните си задължения като шофьори на автобуси. По собствено желание те работели и като контрольори поне два пъти в седмицата. Действайки по методиката в случая с 25-годишната жена те успявали да спечелят незаконно от 250 до 350 евро всеки път. С цел да не бъдат заподозрени в службата си двамата издавали и законни квитанции  от кочаните, които им били предоставени от службата.

Когато установил, че жената е забравила личната си карта и измамата е много вероятно да бъде разкрита, 31-годишният контрольор изгорил всички кочани с фалшиви квитанции, които имал в дома си, както и личния документ на последната си жертва.

Въпреки това у него били открити и конфискувани друг двоен фактурник, фалшив печат, който бил използван за потвърждаването на намалена наполовина глоба, мастило с червен цвят,  един троен фактурник, различни документи от компанията за градски транспорт, мастилница за печат, 24 фалшиви уверения за потвърждаване на нарушение и налагане на глоба и списък на нарушенията за месец юни 2014.

У другия контрольор били намерени фалшив фактурник и сума от 760 евро, която според полицията е била събрана от незаконно наложени глоби. В ателието на единия от печатарите били намерени 339 фалшифицирани формуляри за налагане на глоби на компанията за градски транспорт, а личната карта на другия печатар била фалшива. 

Категории: Криминална хроника контрольори градски транспорт глоби измама арести
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus