Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Корабен магнат с четири танкера в Дубай е ръководил мрежата за трафик с наркотици

16 Юни 2014 / 19:06:14  GRReporter
882 прочитания

Въпреки че до момента гръцката полиция не е обявила имената на участниците в престъпната мрежа за трафик с наркотици, която бе разбита миналия четвъртък гръцки медии пишат, че заловеният като неин ръководител е Евтимиос (Макис) Янусакис.

Както стана ясно, по време на ареста властите поставили под съмнение заявлението му, че е собственик на четири танкера, тъй като името му не фигурира сред членовете на местния корабен елит. Последвалото разследване обаче показало, че Янусакис действително е закупил четири танкера и открил компания в Дубай преди време.

Гръцкото електронно издание го описва като „човек на нощта с акции в популярен бар в северните предградия на Атина и силно привързан към хазарта”. Баща му също бил собственик на нощно заведение, но постепенно се оттеглил от работата, а през 2009 бил застрелян в новото си заведение от един 26-годишен и известен в средите на нощните заведения мъж.  

Заедно с Янусакис бе арестувана и бившата му съпруга Тина Стаматиади – дъщеря на известен търговец на диаманти и 15-годишният им син именно в нейната къща в предградието Филотеи.

След разпита си в понеделник момчето бе освободено, след като му бяха наложени ограничителни мерки. Според източници 15-годишният изпратил писмено съобщение от мобилния си телефон до един от 11-те заловени по случая.

Сред тях е и един албански гражданин, който бе арестуван ден след полицейската акция. Той ще даде показания в петък, докато петимата гърци- участници в мрежата – 40-годишният Янусакис, бившата му съпруга, един неин приятел и домашната помощница ще дадат показания във вторник. Петимата турски граждани ще се явят пред прокурора в сряда.

Източници от полицейския отдел на Бреговата охрана твърдят, че не Янусакис, а един от турците е ръководил мрежата. В неделя разследващите органи са открили в гараж в Керацини камион с тайници, който бил използван за превоза на хероина от Патра към Анкона и от там към пазарите за дрога в Централна и Западна Европа.

Според същите източници откритото количество хероин на стойност от около 30 милиона евро вероятно е било пренесено в Гърция от Иран през Турция с друг камион.

Категории: Криминална хроника корабен магнат трафик с наркотици хероин арест
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus