Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

MIG запазил името "Македонски авиолинии" за международна употреба

01 Октомври 2009 / 13:10:33  GRReporter
2269 прочитания

Президентът на Marfin Investment Group Андреас Вгенопулос обяви днес, че е запазил името "Македонски авиолинии", което ще даде на дъщерната компания на Олимпик Еър. "Взели сме регистрационен номер и никой друг не може да лети под това име", заяви той по време на официалното откриване на авиокомпания Олимпик Еър, която замести държавната Олимпик еърлайнс. Съобщението му предизвика емоционална реакция на солунското летище "Македония", тъй като както е известно името на македонския национален авиопревозвач е "MAT macedonian Airlines".
    Новата линия ще има седалище Солун и ще излети във въздуха след няколко месеци, като идеята е да покрива нуждите на бизнесмени и туристи в северна Гърция. Вгенопулос съобщи, че още следващата седмица ще има среща с бизнесмени от северна Гърция, за да дискутират процедурни въпроси. Според информация на вестник "Катимерини" първите полети на новата компания ще са до Германия и Амстердам.
    Днес новата компания Олимпик Еър направи първия си полет до Солун, така както преди 52 години основаната от Аристотелис Онасис компания прави премиера с полет до втория по важност гръцки град. "Не сме собственици на името Олимпик, само го управляваме. Името принадлежи на всички гърци", заяви патетично Андреас Вгенопулос. Той обеща, че Олимпик Еър ще има най-новия авиопарк в Европа.

Категории: македонски авиолинии Вгенопулос Олимпик ЕърИкономикаКомпании
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus