Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Майката на ранения българин: Видях как го простреля

02 Март 2012 / 14:03:22  Анастасия Балездрова
1074 прочитания

Успешно и без инциденти приключи полицейската акция по освобождаването на двамата заложници, които от обедните часове в четвъртък бяха похитени от бивш свой колега. Преди да се заключи в офис на фабриката в Комотини обаче, 52-годишният шофьор Димитрис Маникас простреля трима души.

Той влязъл в сградата, въоръжен с ловната си карабина и се насочил към офиса на собственика Атанасиос Андрианопулос, като викал неговото име. Когато се изправил пред него, той го застрелял почти от упор.

С цел да го обезоръжи, към него се спуснал един от работниците, който е български гражданин. 52-годишният нападател ранил и него в краката. След това нападателят влязъл в офиса на директора, където се заключил с двамата си бивши колеги.

Двамата ранени били откарани веднага в болница Сисманоглио в Комотини. В разговор с нейния директор GRReporter научи, че двамата ранени са в добро състояние. От редакцията се свързахме с майката на ранения Емил, Николина Ерияшева няколко часа след инцидента. Вчера тя беше много разстроена и притеснена, но днес разказа за читателите ни трагичните събития.

Г-жо Ерияшева, какво е състоянието на вашия син?

За щастие Емил е добре. Пораженията не са малки и ще е нужно време, за да се възстанови. Но лекарите казват, че сме на добър път. 

Какво ви разказа той за случилото се?

Не ми е разказал. Аз работя в същата фабрика и всичко стана пред очите ми. Видях как го простреля. След това заминах веднага за болницата с него.

Разкажете ни за нападателя. Той е бивш ваш колега.

Не, ние не го познаваме. Започнахме работа, след като той е бил уволнен. Не зная нищо за него. Предполагам, че е психично болен, след като снощи е викал да му донесат лекарствата от дома му.

Случвал ли се е друг подобен инцидент във фабриката, откакто работите там?

Не, нищо такова не се е случвало. Фирмата е стабилна и не сме имали никакви проблеми. Явно човекът просто не е добре, затова предизвика такава суматоха.

Според полицията 52-годишният нападател крещял, че собственикът на фирмата му обещал да го вземе обратно на работа, но осем месеца след уволнението това не се случило.

От време на време бившият шофьор искал да доведат първата му съпруга, после децата от първия му брак. След това поискал чаша ракия и викал, че не е добре, защото приемал психотропни лекарства. Искал също пред него да се яви шефът на отдел „счетоводство”, който му оповестил уволнението, както и други негови колеги.

Според източници Димитрис Маникас бил в приятелски отношения със собственика на фабриката Атанасиос Андрианопулос, поради факта, че и двамата са с произход от град Егио. По тази линия той се озовал в Комотини и започнал работа в конкретната фабрика. Някои жители на Комотини твърдят, че той дори живеел в жилища на семейството в северния гръцки град. 

Категории: Криминална хроникаОбщество Комотини ранени българин фабрика нападател
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus