Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Министър Кацели посети най – стария магазин на Ерму

24 Декември 2009 / 18:12:55  Виктория Миндова
1422 прочитания

Символичен жест на поощрение към потребителите в деня преди Коледа направи министърът на икономиката, развитието и търговското корабоплаване  Лука Кацели. Тя  посети централната търговска улица Ерму в сърцето на Атина като знак на подкрепа и солидарност към малките търговци и техните все по-обедняващи клиенти. „Няма съмнение, че първите месеци на 2010 година ще са трудни. В момента икономиката ни се намира в рецесия и отбелязваме не малък спад на търговския оборот на страната, но затова нашето правителство предприема активни мерки за противодействие. Ще приложим Програмата за обществени инвестиции за малки и големи проекти, ще изплатим непокрити задължения (към частния сектор), ще задържим ниски цени, за да подкрепим покупателната способност на населението”, обеща предколедно Лука Кацели.

 Тя посети и най–стария магазин на търговката улица, който има 150 годишна история. През 1860 година предприемачът Александракис отваря малък магазин за дрехи. Днес 91-годишният му син управлява семейния бизнес с успех, а името Александракис е известно в цяла Гърция.  Пред GRReporter собственикът си припомни: „Преминали сме през много трудни моменти и съм сигурен, че пазарът ще се възроди. Вярвам, че през 2010 година нещата ще потръгнат отново.” 

„В тези трудни дни сме близо до служителите и работодателите от търговията, за да подкрепим усилията им в този труден за страната момент. Ще направим всичко възможно, за да възродим родната ни икономика и да стимулираме пазара, така че 2010 година да е добра за всички ни”, ангажира се Лука Кацели.  Министърът заяви, че първите признаци на подобрение ще се появят през пролетта на идната година и прикани потребителите да пазят касовите си бележки, като по този начин ще спомогнат за коректното и ефективно отчитане на пазарната среда в следващата година.

Категории: ИкономикаОбществоПазари
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus