Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Младежи с качулки подпалиха урна

17 Юни 2012 / 19:06:43  GRReporter
981 прочитания

„Изборният процес протече нормално, с изключение на инцидента в една избирателна секция”, каза гръцкият министър на вътрешните работи Андонис Манитакис в първото си изявление след края на гласуването. Той допълни, че първите резултати ще бъдат обявени, „когато бъде събран достатъчен брой преброени бюлетини", без да уточни конкретен час.

Министърът имаше предвид инцидента, който се случи малко преди края на гласуването. Младежи с качулки нахлули в избирателна секция в известния като убежище на анархистки групи в квартал Ексархия и подпалили урната малко преди края на гласуването.

Според полицията към 18:30 група от 10 души, които носели каски и качулки нахлули в избирателната секция. Те нападнали полицаите, които охранявали помещението с големи чукове и дървета и ги ранили. След това поляли урната с възпламенителна течност и я подпалили. Полицаите били откарани в болница.

Категории: Политика избори министър урна подпалване Ексархия анархисти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus