Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Наградите на ICAP: 43-мата «истински лидери» на гръцката икономика

03 Ноември 2013 / 17:11:40  GRReporter
2494 прочитания

Може рецесията да е нанесла сериозни удари върху гръцката икономика, все пак обаче има 43 компании, които дори и сега изпъкват със своите резултати и със своята дейност показват пътя, по който трябва да поеме цялата страна. Днес ви представяме тези предприятия, които компанията за бизнес информация и консултантски услуги ICAP награди на специална церемония. На нея присъстваха ключови министри и представители на множество бизнес организации, които определиха наградените като «истински лидери» (true leaders) сред общо 20 500 компании в страната.

„Гръцки кабели“ – Промишлени кабели за всякакви нужди

Никос Стасинопулос, президент на групата "Виохалко"

Това е едно от най-бързо развиващите се предприятия в производството на кабели с високо качество, чието приложение покрива всяко новаторско решение  (вятърни турбини, вятърни паркове, подводници, пренос на електрическа енергия и енергийни данни). «Гръцки кабели», част от групата „Виохалко“ на фамилията Стасинопулу, е ориентирана към въвеждането на най-новите технологии и развива бизнес дейност в Гърция с общо 3 производствени мощности – в Тива, Ливадя и Инофита, в които се произвежда широка гама от продукти. Компанията има сериозно търговско присъствие на международните пазари и изнася своята продукция с марката CABLEL в над 50 страни от целия свят.

Attikes Diadromes“ – Високо ниво на обслужване

Василис Халкяс, изпълнителен директор на "Attikes Diadromes"

Дейността на „Attikes Diadromes “включва осигуряването на нормалното функциониране и непрекъснатото поддържане 24 часа в денонощието на околовръстния път на Атина - магистралата Атики, в съчетание с предоставянето на висококачествени услуги на потребителите. С основен инструмент водещите технологии и високата квалификация на персонала, компанията всеки ден се справя с множество проблеми, възникнали на магистралата, а нивото на обслужване и пътна безопасност според прочувания отбелязва висока стерен на удовлетвореност. Продажбите на компанията през 2012 възлизат на 53,2 милиона евро, а печалбата след облагането с данъци – на 6,98 милиона евро. Броят на заетите в компанията е близо 1100 души.

„Е. И. Пападопулос“ – лидер на пазара на бисквити

И. Пападопулу, ръководител на "Е. И. Пападопулос"

Вече 91 години компанията е лидер на пазара на бисквити, като същевременно заема сериозна позиция и в другите отрасли, в които развива дейност (тестени изделия, зърнени блокчета и т.н.). Компанията е известна с новаторските си продукти, а през 2013 разшири своята дейност и на пазара на опакован хляб. В своите четири завода дава работа на 1200 души и изнася продукция в над 40 страни. Участва активно в развитието на страната, като инвестира и укрепва гръцката икономика и общество. През миналата година приходите й възлизаха на 121 милиона евро, а печалбата преди облагането с данъци – на 12,5 милиона евро.

Kleemann Hellas – 30 години лидер при асансьорите

Константинос Кукундзос, изпълнителен директор на Kleemann Hellas

„Въоръжена“ с германско ноу-хау, компанията Kleemann Hellas днес е една от най-големите компании за производство и търговия с цялостни асансьорни системи. След 30-годишна дейност тя разполага със заводи за производство в Гърция, Китай и Сърбия, и офиси в 11 страни (като например Турция, Обединеното кралство, Румъния, Обединените арабски емирства, Германия, Саудитска Арабия, Русия, Полша и др.), и изнася продукция в 50 държави в целия свят. Днес в нея работят над 900 души, във и извън Гърция. През 2012 оборотът на компанията достигна 92,3 милиона евро, а чистата печалба –  1,4 милиона евро.

BIC VIOLEX АД – Новатор в областта на ножчетата за бръснене

Димитрис Писимисис, изпълнителен директор на BIC VIOLEX АД

Категории: ICAP класация награди гръцки компании
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus