Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Напрежение по магистралите заради протеста на превозвачите

18 Септември 2010 / 14:09:54  GRReporter
1502 прочитания

Все повече шофьори на камиони и цистерни за държавни поръчки се стичат към четиринадесетте пункта по магистралите в Гърция, за да покажат, че няма да се огънат и ще засилят протестните се действия. Според шофьорите по магистралите около Атина са спрели общо 750 камиони и цистерни. След като взеха решение превозвачите на горива оттеглиха от употреба стотици цистерни, които са ги спрели по двете платна на магистралите Атина-Коринт и на пунктовете за плащане на тол-такси при Елевзина, където има и множество спрели камиони. Третият сборен пункт е при Хайдари на пътя Атина-Коринт, където са спрели камиони и кранове.

Стачката на превозвачите продължава да е проблем за трафика на движение и при пунктовете за плащане на тол-такса към Коринт, в района на Метаморфоси, по маггистралата Атина-Ламия, по крайбрежната магистрала в Атина и по-точно при бул. Посейдонос в близост до Стадиона на Мира и Дружбата, на кръстопътя при Маркопулос, на бул. Атина-Сунио и при пресечката на бул. Алимос и Вулягменис.

Пътна полиция и специални части на полицията се намират на сборните пунктове, където са се скупчили каминоите и следят от разстояние действията на шофьорите. Полицаите имат ясна заповед да не позволят по никакъв начин да се осъществи протест на камионите до центъра на Атина.

Рано тази сутрин положението при Елевзина стана напрегнато, тъй като собствениците на спрените камиони не позволяваха на други камиони в движение да преминават към Атина.

В същото време излизат наяве и първите признаци за проблеми на пазара заради постоянните протести. Забелязва се липсата на основни стоки за потребителите, сред които и лекарства, а с проблеми се сблъскват и фирмите за износ, които имат 2000 контейнера със суровини, които чакат на пристанище Пиреа. Засега няма проблеми на пазара на горивата, тъй като бензиностанциите се снабдяват от цистерните на фирмите за търговия с бензин. Превозвачите са решени да продължат протестите си най-рано до сряда, когато се очаква да се гласува проектозакона, съобщава АПЕ–МПЕ.

 

 

Категории: Актуално превозвачи протест магистрали камиони цистерни
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus