Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Независима комисия ще отчита състоянието на гръцката икономика

31 Октомври 2009 / 14:10:33  GRReporter
1631 прочитания

Незабавно създаване на независима комисия за отчет на финансовото състояние на Гърция, обяви министърът на икoномиката Георгеос Папаконстантиноу. Целта на комисията е да събере и анализира информация за финансите на Гърция и до края на годината да излезе с пакет от предложения за решаването на най–наболелите въпроси в икономическия живот на страната.
    Идеята за създаването на новата институция се роди след срещата на Папаконстантиноу с Георгеос Провополос, дирекор на Банката на Гърция. Министърът на икономиката заяви, че поради “голямата разлика между данните за положението на  държавния дефицит, представени от предишното правителство и реалните данни, е наложително създаването на серия от действия, за да се осигури достоверността на сведенията и да убеди гръцкия гражданин, че икономическата политика на страната се води на базата на абсолютно верни статистически данни.” Комисията ще се състави със съдействието на Банката на Гърция и ще се състои от представители на Института за икономически и индустриални изследвания, Работния институт при Главната конфедерация на гръцките работещи, Центъра за планиране и икономически проучвания, както и представители на Асоциацията на гръцките банки.
    Министър Папаконстантиноу смята, че иницативата ще бъде резултатн, ще предостави на правителството възможност за взимане на правилни решения по отношение на икономическата политика на страната и ще помогне за укрепване на доверието към Гърция от страна на еврокомисарите. Министърът също каза ,че проектът за бюджет за 2010 година ще бъде внесен за гласуване до края на идната седмица, а до десет дни ще е готов проектозаконът за отделянето на Националния Статистически Институт от Министерството на икономиката.

Категории: финансово състояние независима комисияИкономика
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus