Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Никос Папандреу живеел прекалено охолно

23 Януари 2012 / 19:01:51  GRReporter
1183 прочитания

 

Изненада и въпросителни предизвикa появилата се през последните дни информация за начина на живот на брата на лидера на ПАСОК. Според репортаж в голям гръцки всекидневик Никос Папандреу живее повече от луксозно, особено на фона на днешната икономическа ситуация в Гърция. Припомняме, че преди седмица GRReporter публикува информация за участието на третия брат- Андрикос Папандреу в чужди компании, заложили на фалита на Гърция.

Според публикацията братът на бившия премиер, който по професия е писател живее със семейството си „в наета триетажна вила в скъпото предградие Екали, има басейн, гараж с две луксозни коли, домашна помощничка, шофьор и охрана”. Общата квадратура на къщата била 530 кв. м., а двата автомобила – Порше и BMW- принадлежали на фирма за коли под наем.

Авторът на статията уточнява, че доскоро Никос Папандреу живеел в апартамент от 150 кв.м. в предградието Врилисия. Преди около година обаче семейството му се преместило в луксозната вила в Екали срещу наем от 5 000 – 6 000 евро.

След публикуването на репортажа и снимките в електронното пространство се появи текст под формата на отговор на Никос Папандреу към вестника. В него братът на бившия премиер опровергава по-голямата част от публикуваната информация. „От година и половина различни блогове и вестници се занимават усърдно с мен, без разбира се да приложат реални данни. Днешната първа страница на вестника не се различава от блоговете. Предполагам, че единствената им цел е чрез хвърлянето на кал да унищожат фамилията Папандреу веднъж завинаги”, пише той.

Никос Папандреу твърди, че двете скъпи коли не са негови и уточнява, че Порше-то „е собственост на посетител, който паркира колата си в гаража ми”. Посочва, че неговата кола е „едно семейно Волво, модел 2003” и заявява, че е готов да изпрати на редакцията копия от данъчните си декларации през последните десет години. „Разбира се, че съм за задължението на всички ни да показваме източниците на нашите доходи”. Братът на Георгиос Папандреу коментира с ирония коментарите за скъпото предградие с израза: „Изглежда, че е голям грях да живея в Екали” и подчертава: „не заемам публичен пост, не получавам пари на данъкоплатците и правя всичко възможно, за да не товаря държавата финансово”.

Гръцките медии коментират, че „тъй като законното не винаги е морално” би следвало братът на един политически лидер и бивш премиер да разясни размера на наема, който плаща за „резиденцията” си, както и колко му струва нейната поддръжка.

От вестника отвърнаха, че Никос Папандреу може би е забравил полета си до Катар с премиерския самолет. Със саркастичен тон редакторите отхвърлят неговите опровержения и го призовават да не посмее да нарече повторно „рая” членовете на ПАСОК, докато самият той „живее като махараджа”. „Толкова за днес. Ако видим, че наглостта на един 55-годишен човек, който все още не е станал пълнолетен и не се държи като мъж, а като обгрижено дете на своето семейство продължи да прелива, тогава ще се наложи да се занимаем с въпроса отново. Затова, Нико по-добре остави”, се допълва в текста на изданието. В същото време писмото на Никос Папандреу предизвика множество коментари и от граматическа гледна точка, поради очевидна правописна грешка.     

 

Категории: Политика Георгиос Папандреу Никос Папандреу публикация скъпа вила луксозни автомобили
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus