Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Новите тенденции при маникюра

01 Август 2014 / 09:08:18  GRReporter
4694 прочитания

Симона Пенева
    

Маникюр, в превод от латински, означава грижа за ръцете и по-специално за ноктите на ръцете.  Процедурата включва премахване на епинихиум, оформяне на нокъктната плочка, скъсяване или удължаване на ноктите, третиране с масла и лакиране. Освен в модата обаче, нови тендеции и иновационни идеи се забелязват и при маникюра. Изключително модерна през този сезон е формата за нокти “бадем”, както и изключително екстравагантната “Stiletto”. 
    

Днес всяка една дама може да оформи ноктите си както пожелае, защото нито дължината им, нито тяхната здравина могат да попречат на ноктопластиката. Тази иновационна идея принадлежи на CND, една от най-известните марки за продукти свързани с маникюр и педикюр. Още през 1979 CND започва да произвежда уникални лакове и всякакъв вид продукти, които бързо стават популярни на пазара и така, днес бранда е канен от много известни модни дизайнери, за да поеме грижата за ноктите на манекените преди да излязат на подиума. 
    

Една от иновационните идеи на CND е shellac-ът. Това е лак, който издържа около 15 дни. Той може да се намери във всички цветови гами и помага много на жените с по-слаби и лесно чупещи се нокти, защото заздравява нокътната плочка. Много дами използват този вид лак, за да израстнат ноктите им по-здрави. Друга тенденция при маникюра е гелът, който също може да се намери във всички цветове. С гел може да се постигне всякаква дължина и форма. Той е постоянен и се изисква само посещение при маникюрист на всеки две седмици за поддръжка и попълване. Процедурата с гел е по-различна и по-дълга от тази с shellac, но и резултатът е по-траен. За разлика от shellac-a, гелът не заздравява ноктите, но е решение за жените с къси нокти, които искат дълъг маникюр. И двата вида лак могат да се премахнат, shellac-ът със специален разтвор, а гелът с електронна пила. 
    

Най-новото при маникюра обаче не са различните видове лак, а 3D декорациите. Дамите имат възможността да украсят ноктите си с камъчета, панделки,  Swarovski, цветя, емблеми на известни марки и всякакви миниатюрни фигурки, всички триизмерни. Също така, голям интерес се забелязва към наскоро нашумялото фолио за нокти, което пресъздава огледало, менящи се фигури и краски, които трудно могат да бъдат постигнати на ръка. Модерни също са различните нокти като най-срещаният вариант е безимменият пръст да бъде различен от всички останали по цвят или  декорация. С пълна сила изглежда се завръща и пиърсингът на нокътната плочка.   Всяка една жена притежава голям избор и може да направи своите нокти уикални и неповторими. 
    

Най-странната инновация обаче идва от Япония и представлява така наречените LED нокти. В края на април тази година фирмата за играчки "Takara Tomy" пусна на пазара самозалепващи се изкуствени нокти с електролуминисцентен диод, който реагира на различни радиочестотни вълни. Технологията Lumideconail кара ноктиете да засветят, когато собственичката им е в близост до апарати с определена чистота, включително и смартфони, който работят с iOS или Android. Те се продават в комлект, включващ 16 обикновени изкуствени нокти и един, който може да свети. Той е безжичен и няма нужда от батерии. Продават се на скромната цена от около десет евро.
    Маникюристките препоръчват цветовете корал,мента, орхидея, искрящ пясък, розов памук, наситено синьо, шоколадово кафяво  и светли мат цветове за този сезон. Тъмните цветове ще почакат есента, защото сега е време за свежи и искрящи цветове, който блестят под слънцето. Френският маникюр както винаги остава на мода, придружен от лунния маникюр, при който в долната част на нокъта има полумесец в различен цват от този на останалата нокътна плочка и омбре, при който цветовете преливат един в друг.

 

Категории: маникюр педикюр модни тенденции nail artist shellac 3D декорации фолио за нокти
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus