Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

ОТЕ – нови съкращения в персонала

25 Октомври 2009 / 11:10:48  GRReporter
1708 прочитания

Завърши процесът по доброволното оттегляне на работещи в телекомуникационната компания ОТЕ. Гръцкият национален телеком бе приватизиран и мениджмънтът му бе поет от германския гигант Дойче телеком. Доброволното оттегляне се забави по административни проблеми, свързани с признаването на военната служба като част от стажа.

След съдебни спорове официално напусналите 601 души на възраст 49 години и на горе спечелиха правото на всички облаги записани в Спогодбата за доброволното оттегляне. Част от тях са получаване на пълния размер на пенсията, съответстваща на заеманото място, еднократна финансова подкрепа от Спомагателната и Пенсионната каси, както и еднократно парично възнаграждение в размер от 5 хиляди до 30 хиляди евро, стойността на което зависи от това колко близко е бил работещият до пенсионна възраст. За да покрие нуждите на компанията след последите освобождения, ОТЕ обяви че е наела 87 нови служители.

Печалбата на ОТЕ за второто шестмесечие е отбелязала 97% спад поради забавянето с три години на 601 напускащи, което струва на телекома 152 мил. евро. Резултатът от този финансов товар ще се отрази по–сериозно в идната 2010 година. “Ако намалението на персонала се осъществи правилно, 2.000 души могат да бъдат освободени без да се наруши работата на компанията и даже да се назначат други 500”, заяви на Панагис Ворлумис, изпълнителен директор на ОТЕ.

Управлението работи по нов план за намаляване на работещите в дружеството (в момента броят им е 12 000 души), който ще е базиран на степента на продуктивност на служителя. Става въпрос за подход на лично ниво, който ще даде възможност на мениджърите да разгледат и оценят ефективността на своите отдели. На избраните за освобождаване, компанията ще предостави финансов стимул за доброволно напускане.

Citigroup, акционер в талекомуникационната компания ОТЕ също заяви, че в периода 2010 – 2011год. се очаква да се освободят около 1.500 души по програмата за доброволното оттегляне

 

Категории: оте нови съкращенияИкономикаКомпании
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus