Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Обилен дъжд наводни изгорялата Парнита

01 Септември 2009 / 12:09:02  GRReporter
1055 прочитания

Вчера над района на Атика се изсипа обилен дъжд, който продължи доста дълго време и наводни района на Парнита, който миналата седмица стана жертва на пожарите. Жителите на района са уплашени за това, което ги очаква през есента при по-силни дъждове, защото множество къщи и магазини веднага се наводниха от прелялата река. Освен наводненията, множество коли бяха обездвижени на средата на булевард „Филис", а пожарната прие над 50 обаждания за проблеми причинени от дъжда.

След като пожарът унищожи гората, дърветата, които преди са спирали водите, вече не могат да предпазят жителите на района и тяхната собственост. И така след като реката, която минава през района на Парнита преля, водите й заплашително се понесоха към населената област и наводниха булевард „Филис", съобщава вестник „Етнос". Вълните носеха множество клони и боклуци, които спряха пред вратите на къщите, а шофьорите бяха учудени, че преди да свърши лятото вече стават наводнения.

Жителите на района поискаха от Министерство на държавните поръчки и инфраструктурата да вземе спешни мерки, защото през есента и през зимата постоянно стават жертви на наводнения. Тяхното искане е да бъде построен мост на мястото на булевард „Филис", така че водите да има къде да се оттекат и да не наводняват близките къщи.

 

Категории: Актуалнопожари
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus