Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Обзаведените вили - хит сред туристите

28 Септември 2014 / 14:09:41  GRReporter
1040 прочитания

Възможността да се насладят на слънцето и морето през това лято имаха повече от 1 милион чужди туристи, които избраха да наема обзаведени вили в различни райони на Гърция. Данните идват от анализите на пазара на недвижими имоти, които показват, че около 70 000 собственици  са отдали под наем извънградските си вили на туристи. Според вестник Елефтерос Типос, през 2015 цифрите ще са още по-големи.  За разлика от продажбите, които остават анемични въпреки засиления интерес  от чужденци към инвестиции в гръцки имоти на стойност над 250 000 евро -с добавка предоставяне на разрешение за пребиваване за5-години, отдаването под наем на ваканционни жилища непрекъснато се увеличава. Финансовите анализатори характеризират това като чудесна възможност за по-нататъшно засилване на туризма.

Засиленото търсене се покрива от хиляди строители, които не са успели да продадат новите си строежи. Освен това, много собственици използват възможността за отдаване под наем, за да могат с получените пари да отидат във ваканция в друг район на Гърция. В резултат на това има раздвижване на пазара.

Що се отнася до цените, те могат да стигнат и до 4500 евро на седмица за най-търсените райони и за къщи, които отговарят на изискванията на чуждите туристи, според проучването на фирмата E-Real Estates. „Царят”  на ваканциите не е остров Миконос, както повечето си мислят, а Спецес. Успоредно с това, юли и август са  най-скъпите месеци за наемане на вила на седмица. Цените се движат между 2500 до 4500 евро, а през юни за същата вила наемът е 2000 евро. Цените намаляват от септември нататък и падат с до 60%.

Важен фактор за създаването на това положение е решението на Министерството на туризма, с което се позволява на около 70 000 собственици да отдават под наем имотите, които до скоро не отговаряха на предписанията за търговско отдаване под наем, и без да откриват собствен бизнес.

Категории: обзаведени вили наем туристи
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus