Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

„Олимпик Еър” се готви за първи полет през октомври

25 Август 2009 / 11:08:22  GRReporter
2219 прочитания

 

Новата „Олимпик", която е притежание на компанията MIG, вече разполага с достатъчно на брой пилоти, а Olympic Air ще започне полетите си от 1 октомври.

В публикация от пресата се твърдеше, че пилоти от бившата държавна фирма „Олимпик" не желаели да подпишат договори с новите работодатели, защото им предлагали ниски заплати. Но от MIG заявиха, че става дума само „за една шепа разглезени пилоти". Представителите на компанията отбелязаха, че техните заплати са по-високи и конкурентноспособни от тези на останалите авиокомпании и нямат проблеми с наемането на пилоти.

Според последни сведения, от MIG предпочитат да наемат на работа пилоти на самолети Airbus (модели 319/320), а всички, които са управлявали самолети от типа Boeing и бъдат наети от фирмата, ще трябва да преминат през курс на обучение. Освен това с предимство се ползват и пилоти на „Олимпик", които са служили във Военната авиация, защото са по-опитни и дисциплинирани.

„Факт е, че някои пилоти от старата фирма „Олимпик" предпочитат да излезнат в пенсия или да бъдат назначени в държавни учреждения като Службата за гражданска авиация, заради възмоностите, които предлага държавният сектор. Но повечето от тях така или иначе нма да бъдат взети на работа от новта фирма" се казва в съобщение на MIG.

До момента от MIG заявяват, че вече е готова да действа наземната фирма за обслужване известна като Olympic Handling, а в същото време се подготвя старта на фирмата Olympic Engineering за поддръжка на самолетите, която ще функционира в Техническата база на международното летище на Атина „Елефтериос Венизелос".

 

Категории: Компании Olympic Air
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus