Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Olympic Air полита от 1 октомври

19 Септември 2009 / 09:09:52  GRReporter
1578 прочитания

Olympic Air полита от 1 октомври, съобщи президентът на Marfin Investment Group Андреас Вгенопулос. През февруари тази година MIG сключи сделка с гръцкото правителство за закупуването на държавния аеропревозвач Олимпик Еърлайнс, а на 15 октомври ръководството на Olympic Air организира грандиозно парти на атинското летище "Елефтериос Венизелос", за да отпразнува старта на новата компания.
    Както става ясно от официалното съобщение на фирмата, MIG е направила инвестиции от 1,1 милиарда евро, за да поднови самолетния парк на Olympic Air. В момента той се състои от 32 самолети, от които 16 са Airbus 319 320, 10 са Bombardier Q400, 5 са Bombardier Dash 100 и 1 е ATR-42. От момента на обявяването на новата компания в нея са подадени над 43 000 заявления за работа. Над 17 000 души са били прослушани на интервюта, от които са наети 5000 служители, които в момента работят в летателната компания Olympic Air, в компанията за наземно обслужване Olympic Handling и в компанията за техническа подръжка Olympic Engineering.
    Olympic Air ще лети до 34 различни дестинации из всички части на Гърция, а също и до Лондон, Париж, Брюксел, Амстердам, Белград, София, Виена, Букурещ, Милано, Рим, Истанбул, Ларнака, Бейрут, Кайро, Александрия, Тирана, Тел Авив. Андреас Вгенопулос обяви, че от 1 октомври влиза в сила споразумението на Olympic Air с Delta Airlines за съвместни полети до Ню Йорк, което от началото на 2010 година ще се обогати и с още дестинации. Подобно споразумение е подписано и с Air France за съвместни полети до Франция и до Монреал в Канада. С Etihad Airways се подготвят съвместни полети до Абу Даби и до Южна Африка.
    Olympic Air ще бъде част от световната мрежа авиокомпании SKYTEAM, която извършва над 16 787 полети на ден до 905 дестинации в 169 страни.

Категории: ИкономикаКомпании
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus