Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

live Осем нелегални имигранти загинаха край Левкада

15 Ноември 2013 / 08:11:22  GRReporter
1537 прочитания

Нова трагедия с нелегални имигранти, този път край гръцкия остров Левкада, в областта на Палерос взе осем жертви.  По-късно през деня бяха открити още 4 трупа. Така общия брой на загиналите е 12.

Според телевизия Скай, призори имигрантите сами информирали полицията по мобилен телефон, че са на кораб и са в опасност. гръцката брегова охрана веднага е отишла на мястото на инцидента и е видяла обърнат с дъното нагоре кораб.
 

   15 нелегални имигранти са успели да доплуват невредими до най-близкия бряг, но властите са открили труповете на други осем. Според имигрантите на кораба е имало още хора. Мащабна операция на гръцката брегова охрана издирва оцелели  при инцидента.

    Сред загиналите има и четири деца, на възраст между 3 и 6 години, три момченца и едно момиченце. Според полицията имигрантите са били жертва на трафиканти, които ги избутали набързо в лодката и ги принудили бързо да се отправят към Италия, преди да ги заловят гръцките власти. В паниката нещастниците се струпали в едната част на лодката и малко след като тя се отдалечила от брега, се обърнала и всички те паднали във водата. Времето в района е хубаво и морето е спокойно - според властите дисбалансът на тежестта е причината за трагедията.
    Оцелелите все още не са разказали на бреговата охрана как точно се случило нещастието. Полицията смята, че имигрантите са бежанци от Сирия. В рйона е в ход мащабна операция за издирването и залавянето на трафикантите. Корабчето, с което са се обърнали имигрнатите най-вероятно е крадено. Тази част на Гърция и друг път е била използвана от трафиканти, тъй като в района има много запустели заливчета.
    Оцелелите сирийци са настанени в болниците в Левкада и в Превеза за да им бъдат извършени необходимите медицински прегледи.

Категории: трагедия с нелегални имигранти остров Левкада брегова охрана обърнат кораб
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus