Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Още един шеф на Агенцията за приватизация подаде оставка

19 Август 2013 / 09:08:49  GRReporter
1094 прочитания

Директорът на Агенцията по приватизация Стелиос Ставридис подаде оставка в неделя вечерта. Оставката му бе незабавно приета от министъра на финансите Янис Стурнарас. Ставридис пое Агенцията през март 2013, след като тогавашния директор Такис Атанасопулос стана главен обвиняем в дело срещу управителния съвет на гръцката Национална Електрическа Компания за нанесени щети през 2007. Преди това Ставридис беше управляващ директор на Службата за водоснабдяване.
    Според публикация на вестник “Прото тема”  Стелиос Ставридис пътувал със частния самолет на бизнесмена Димитрис Мелисанидис, един от акционерите на компанията Emma Delta, която преди дни купи 33 на сто от акциите на гръцката Държавна лотария. Сделката възлиза на 652 милиона евро, от които 622 милиона бяха платени в брой, а останалите 30 ще бъдат платени в продължение на 10 години.

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

В специално изявление на Стелиос Ставридис се казва, че той е използвал самолета на бизнесмена след подписването на сделката. Бил е със семейството си на ваканция в остров Кефалоня и се върнал в Атина само, за да подпише документите по сделката. Трябвало е да лети с ранен сутрешен полет на следващата сутрин, когато Димитрис Мелисанидис му предложил да използва личния му самолет, с който бизнесменът възнамерявал същата вечер да се завърне във Франция. Миналата година Димитрис Мелисанидис (на снимката) влезе в класацията на списание Форбс за 500-те най-богати мъже на планетата.
    Пред Агенция Ройтерс заместникът на Ставридис - Янис Емирис заяви, че програмата за приватизация на гръцкото правителство няма да се наруши от оставката му.
    Рокадите в гръцката Агенция по приватизация станаха традиция. Ставридис изкара на поста около 5 месеца, неговият предшественик Такис Атанасопулос също изкара няколко месеца. Предшественикът му Константинос Митропулос също подаде оставка, защото призна публично, че бюрокрацията спъва всякакъв вид приватизация в Гърция.

Категории: Агенция по приватизация оставка Стелиос Ставридис ОПАП Emma DeltaИкономика
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus