Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Още един тон хероин откри бреговата охрана

22 Юни 2014 / 18:06:51  GRReporter
683 прочитания

Най-голямото количество хероин, изземано в Европа, е пренесено от танкера „NOOR ONE”, който намира на пристанището в Елевзина.

Откритото в събота вечерта от специалните сили на бреговата охрана количество, плюс откритите също миналата седмица в складове в Коропи  са най-голямото  количество хероин, откривано в Европа, както заяви днес министърът на флота Милтиадис Варвициотис.

 
На танкера „NOOR ONE” наркотиците са били скрити много внимателно и добре планирано, което прави намирането им много трудно, дори с помощта на специализираните кучета, заяви високопоставен представител на бреговата охрана.

Разследването на кораба е започнало по повод на открито нелегално гориво, което възлиза на 18 тона, за което не е имало документи.

Първото количество- 1 тон и 133 грама, беше открито в операция на бреговата охрана с помощта на американската Агенция за борба с наркотиците Dea в склад в Коропи и във вила във Филотеи. За това количество вече са арестувани 5 турци и трима гърци.

Второто количество от 986 килограма и 600 грама е открито вчера през нощта в стари складове на фирма за домашни птици в Коропи, пазени от ирански гражданин.

Корабът, който е пренасял наркотиците в Гърция в края на април се е намирал в пристанището Сарза в Обединените Арабски емирства, а в началото на май в международни води, недалече от Оман, е натоварил „стоката”. След това капитанът е заявил механична повреда и на 7 юни е акостирал на пристанището в Елефсина за ремонт.

Според бреговата охрана екипажът се състои от 11 индийски граждани, които са задържани. Арестувани са още 3 души, от които 2 гърци- една жена и един мъж. Жената, на 53 години, е била представител на фирмата- корабособственик, а мъжът изглежда е помагал в пренасянето на хероина във вилата във Филотеи.

По време на представянето на данните по случая министър Варвициотис благодари на бреговата охрана за вчерашната успешна операция, както и на Дирекцията за борба с наркотиците и контрабандата, на пристанищната управа на Пирея, на специалните сили.

Припомня се, че  преди седмица по същия случай бяха арестувани собственикът на корба Ефтимиос Янусакис, бившата му съпруга и сегашният й партньор, както и още 6 замесени.

 

Категории: брегова охрана операция конфискувани наркотици танкер хероин
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus