Най-доброто от GRReporter
flag_bg flag_gr flag_gb

Още три серопозитивни практикували най-древния занаят

30 Април 2012 / 20:04:47  GRReporter
1988 прочитания

    Гръцките власти откриха днес още три серопозитивни жени, които практикували най-древния занаят по улиците около централния атински площад Омония. Двете от тях са гъркини, а третата - българка. Имена и снимки на задържаните засега не са разпространени.

    През уикенда санитарно-хигиенните органи заловиха 22-годишна рускиня, която въпреки че знаела че е заразена с вируса на СПИН е работела като проститутка в публичен дом. Снимката на Татяна Буктоярова бе разпространена от гръцката полиция и само за едно денонощие 700 мъже се свързаха със Центъра по епидемиологични заболявания. Някои от тях дори признаха, че са се ползвали от услугите на Татяна без да прибягват до употребата на презерватив. Срещу рускинята са повдигнати няколко обвинения, сред които и това за  за умишлена телесна повреда. Момичето е оставено в ареста след разпореждане на прокурора.
    Полицията в Атина предприе масови проверки на публични домове, след като се установи, че санитарните власти няколко пъти са затваряли работното място на Татяна Буктоярова именно поради драстични хигиенни пропуски. Колежките й нямали разрешителни за практикуване на занаята и не били в състояние да представят редовни здравни книжки.
        От прегледаните днес 91 проститутки, три са се оказали сропозитивни. Според полицията в нито един случай жените не са оказвали съпротива на проверките. Властите откриха специални телефонни линии за клиентите на публичните домове в района на площадите “Свети Панталеймон” и “Америка” и на квартал Метаксургио, на които могат да получат упътвания къде да отидат да се изследват за СПИН и HIV,

Категории: проститутки серопозитивни СПИН зараза публични домове клиенти презервативи вирусКриминална хроника
ПОДКРЕПЕТЕ НИ!
Съдържанието на GRReporter достига до вас безплатно 7 дни в седмицата. То се създава от високопрофесионален екип от журналисти, преводачи, фотографи, оператори, софтуерни специалисти, дизайнери. Ако харесвате и следите работата ни, помислете дали да не ни подкрепите финансово със сума, каквато вие изберете.
Subscription
Можете да ни подпомогнете и еднократно:
blog comments powered by Disqus